ANA SAYFA > GÜNDEM > Akıllı Trafik Sistemi Şehitler Bulvarı’na yapılıyor

Akıllı Trafik Sistemi Şehitler Bulvarı’na yapılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akıllı Trafik Sistemi Şehitler Bulvarı’na yapılıyor

Akıllı Trafik Sistemi Şehitler Bulvarı’na yapılıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurulum çalışmalarını sürdürdüğü “Akıllı Trafik” sistemi Karşıyaka’ya da kurulmaya devam ediyor. Bu nedenle Bostanlı Şehitler Bulvarı’nda çalışmalar başladı.

Sistem kurulduğunda, "Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi" kapsamında kavşaklar akıllı trafik sistemi ile yönetilecek. Çalışmalar bitince Şehitler Bulvarı da sinyalize kavşak Tam Adaptif  Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi'ne dahil edilmiş olacak. Trafik ihlallerinin denetlenmesi için “Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi”,  “Park İhlal Tespit Sistemi”, güzergahta ise hız koridoru şeklinde çalışan “Hız İhlal Tespit Sistemi” kurulacak.

Otobüste kamera izleme sistemi, kablosuz 3G data bağlantı sistemi ve yolcu sayım sistemi bulunacak. Vatandaşlar otobüs durağında kurulacak panolarla bilgilendirilecek. Ayrıca “Trafik İzleme Kamerası”,  “Meteoroloji Ölçüm Sistemi”, “Gabari Ölçüm Sistemi” kurulacak. Trafik yoğunluk bilgilerinin oluşturulabilmesi için “Trafik Ölçüm Sensörü” ve bu bilgiler ile diğer trafik bilgilerinin sürücülere iletilebilmesi için “Değişken Mesaj Sistemi” (DMS) devreye alınacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2 Eshot Şoförü 14 saat arayla dövüldü
Sonraki Haber Bedava döner, 15 dakikada bitti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?