ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Ulema muhalefete yüklendi

AK Partili Ulema muhalefete yüklendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Ulema muhalefete yüklendi

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Ankara saldırısı sonrası milli bir duruş sergileyemeyen CHP’nin PKK ile aynı dili kullandığını, devleti katil ilan eden HDP’nin değirmenine su taşıdığını iddia ederek “AK Parti terörle mücadele yürütürken, adeta terör örgütüne meşruiyet sağlayan açıklamaları nedeniyle CHP’yi kınıyorum” dedi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Nesrin Ulema, genel gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 7 Haziran sonrası terörle mücadele sürecinde muhalefetin tutumunu, Ankara’daki bombalı saldırının ardından CHP’nin eylem ve söylemlerini eleştiren Ulema, terör örgütü ile aynı dili kullanan CHP’nin IŞİD operasyonlarında bugüne kadar 1000’in üzerinde tutuklama bulunduğunu görmezden gelerek “Türkiye IŞİD’le mücadele etmiyor” propagandası yaptığını öne sürdü. 
 
CHP MİLLETLE DALGA GEÇİYOR

İslam dinini istismar eden DAEŞ konusunda en hassas ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Ulema, eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Bütün bunların ötesinde CHP, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve kanal projeleri başta olmak üzere AK Parti’nin ülkeye kazandırdığı bütün büyük projelere karşı çıkıyor. AK Parti’siz koalisyona işaret eden CHP milletin iradesi ile dalga geçmiştir. Darbe karşıtı olduğunu iddia eden CHP’nın Mısır’daki darbeyi görmezden gelmesi büyük bir soru işaretidir. İmam Hatip liseleri üzerinden dindar kesimi aşağılayan CHP’nin genel başkanının “İmam Hatiplilerin de modern dünyayı anlamasını isteriz” şeklindeki sözlerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz”
 
MİLLETTEN KORKAN MİLLİYETÇİ OLABİLİR Mİ?

MHP ve HDP’ye yönelik eleştirilerini de sıralayan Ulema, MHP lideri Bahçeli’nin terör konusunda AK Parti’yi suçladığını, hakarete varan açıklamalarla terörü siyasetin ana malzemesi olarak kullandığını ve şehit cenazelerini istismar ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Bahçeli’nin vizyonsuz hülyalarına bırakılmayacak kadar değerli bir ülkedir, Türkiye Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Sünnisiyle, Alevisiyle 78 milyon hepimizin ülkesidir. Bahçeli anlamasa da MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimizle Türkiye’yi büyük ve güçlü yapma konusunda aynı hedefleri paylaşıyoruz. Sayın Genel Başkanımıza ilişkin ‘korkak’ kelimesini kullanan Bahçeli’nin hiç bir sorumluluk almadığını ve her teklife hayır diyerek karşı çıktığını hatırlatmak isterim. Şimdi soruyoruz: Milletten korkan, milliyetçi olabilir mi?” 
 
BAHÇELİ'NİN ÇANTASI FARE DOĞURDU

Bahçeli’nin çantasından çıkardığı dosyalara dayanarak “Biz koalisyon için hazırdık ama AK Parti istemedi” gibi bir hava oluşturmaya çalıştığını kaydeden Ulema, “Ne yazık ki o çanta fare doğurmuştur. Bu hamlenin bir şovdan ibaret olduğunu MHP’ye oy verenler dahi görüyor. İç Güvenlik konusunda AK Parti’yi suçlayan Bahçeli’nin İç Güvenlik Paketi’nin meclistesi görüşmeleri sırasında HDP ile kol kola hareket etmesini yine milletimizin takdirine bırakıyorum” dedi. 
 
HDP NEDEN TEDİRGİN OLDU?

Açıklamasının son bölümünde HDP’ye değinen Ulema, “Ankara’daki terör eyleminde IŞİD-PKK ilişkisinin öne çıkması ve bu bağlamda yazılı-görsel medyada konunun tartışılması HDP’yi tedirgin etmeye başladı” dedi ve ekledi: “Nitekim soruşturmada gözaltına alınan kişilerin PKK’lı çıkması bugüne kadar savundukları tüm argümanları çürüttü. HDP ve PKK'nın amacı Türkiye'yi 90'lı yıllara döndürmektir, buna AK Parti asla müsaade etmeyecektir. AK Parti demokratikleşmenin garantisidir”  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Sertel: "ÖTV indiriminden taksiciler de yararlansın"
Sonraki Haber Ziraat Türkiye Kupası'nda Karşıyaka'nın rakibi Tekirdağspor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?