ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Hotar: Milletine hizmeti esas alan devlet anlayışıyla yola çıktık

AK Partili Hotar: Milletine hizmeti esas alan devlet anlayışıyla yola çıktık

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Hotar: Milletine hizmeti esas alan devlet anlayışıyla yola çıktık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gündüz Kordon esnafı ziyaretine kaldığı yerden devam eden Hotar akşam yemeğinde fahri konsoloslarla bir araya geldi.

Kordon Esnafı tarafından ilgiyle karşılanan Hotar, esnafın dilek ve şikayetlerini dinledi. Türkiye’de AK Parti olarak esnafa her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyleyen Hotar, “Yaklaşan seçim ülkemizin birliği, bütünlüğü, refahı ve gençlerimizin geleceği için çok önemli. Türkiye yükseliyor, gelişiyor. Geriye düşmemek için desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu. İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar’ın renkli görüntülere sahne olan Kordon ziyaretinde, milli piyango bileti alam Hotar ardından ganyan bayiinde at yarışı severler ile sohbet etti ve özellikle çalışanların sevgisi ve desteği ile karşılaştı.

Akşam yemeğinde Fahri Konsoloslarla buluşan Hotar, “Türkiye siyasi ve ekonomik olarak birçok ülkeyle sağlam köprüler kurmuş durumda. Türkiye'nin dış dünyayla olan ilişkilerinin gelişmesinde hiç kuşkusuz fahri konsolosların payı büyük. Çünkü ülkemiz adına arabuluculuk ve iletişim görevini üstlenmektesiniz” ifadelerini kullandı.

“Milletine hizmeti esas alan devlet anlayışıyla yola çıktık”

Sözlerine yurtdışında yaşayan vatandaşlara sağlanan politika ve kolaylıklardan bahsetmekle devam eden Hotar, “Biz yola 'Milletine hizmeti esas alan devlet' parolasıyla çıktık ve yurtdışı vatandaşlarımıza yönelik politikalarda gözle görülür bir dönüşüm sağladık. Bu kapsamda 'Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı kurduk. Böylece yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarıyla daha yakından ilgilenmeye başladık. Demokratik ve anayasal hakkın gereği olarak yurtdışında ikâmet eden vatandaşlarımızın ilk kez 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları ülkelerde oy kullanmalarını sağladık. Yaklaşık 750 bin mavi kartlı vatandaşımızın mağduriyetini giderdik. Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında yaşayan ailelere de doğan birinci çocuğa 300 TL, ikinci çocuğa 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 600 TL ödeme uygulaması başlattık. Vatan hasreti çeken yurttaşlarımız aileleriyle Türkiye'ye  gelmek istediğinde 1 Kasım'dan sonra THY uçuşlarında  yüzde 20 indirim sağlayacağız. 'Yurtdışı Vatandaşlar Araştırma Destek Bursları Programı' kapsamında yüksek lisans öğrencilerine aylık 650 dolar, doktora öğrencilerine 1000 dolar ve doktora sonrası araştırma için ise 1300 dolar burs veriyoruz. Yine yurtdışından Türkiye'ye dönecek vatandaşlarımızın entegrasyonuna katkı sunacak olan, yurtdışından alınan meslek diplomalarının Türkiye'de meslek lisesi diplomasına denk olarak tanınması ve yurtdışından edindikleri meslek diplomaları ile ustalık belgelerinin Türkiye'de kazanılmış diplomalarla denk kabul edilmesi önem taşımaktadır. Yurtdışındaki vatandaşlarımız için en iyi şartları oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Pakistan, Güney Afrika, Şili olmak üzere birçok fahri konsolosun katıldığı toplantıda, Fahri Konsoloslar alanlarına yönelik sıkıntıları dile getirerek, çözümleri noktasında Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’dan destek istedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı Rotaract Kulübü'nden eğitime destek
Sonraki Haber CHP'li Çıray: Hesap sormayan namerttir

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?