ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Doğan'dan flaş elektrikli otobüs yorumu...

AK Partili Doğan'dan flaş elektrikli otobüs yorumu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Doğan'dan flaş elektrikli otobüs yorumu...

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ulaşımda devrim” sloganıyla satın almaya karar verdiği, ancak bir türlü hizmete giremeyen 20 elektrikli otobüsle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti’li Doğan, geçtiğimiz günlerde İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sergilenen örnek elektrikli otobüsle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü’ne örnek otobüsle ilgili görüş ve düşüncelerini sunarken, yaşanan ihale süreciyle ilgili eleştirilerini de “Aziz Kocaoğlu umarız İzmirlileri model otobüsle kandırmaz. Dileriz ki hemşerilerimiz bu hizmetten söz verilen zamanda faydalanmaya başlar” sözleriyle dile getirdi.

ÖNCE KULAK TIKADILAR, SONRA DEDİĞİMİZE GELDİLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından toplam 3 ayrı ihale açılan ve üst üste gelen iptal haberleriyle gündeme gelen elektrikli otobüs alımlarını yorumlayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Sayın Aziz Kocaoğlu sonunda dediğimize geldi. 2014 yılında yerli üreticiyi görmezden gelerek, ihale sürecinde yabancı üreticiye öncelik sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sonunda milli sanayiyi tercih etmesi ülkemiz, sanayicilerimiz ve İzmir için olumlu bir gelişmedir. İki yıldır muhalefet olarak dile getirdiğimiz onca eleştiriye kulak tıkayan belediye yönetiminin sonunda yine dediğimize geldiğini ve doğru yolu bulduğunu gördük. İzmirliler adına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün dile getirdiğimiz görüşler noktasına gelmesi bu açıdan önemlidir. İzmirlilerin ödediği vergilerin ülkemiz sanayisinin kalkınmasında rol oynayacağını bilmek hepimizin yüzünü güldürmüştür, ülke ekonomimiz açısından olumlu bir katkı olacaktır, sanayicilerimiz açısından da olumlu olmuştur” dedi.

KOCAOĞLU VE EKİBİ İZMİR’E İKİ YIL KAYBETTİRDİ

Sözlerinin sonunda önümüzdeki yıl içerisinde başlayacak yeni araç alımları ve belediyenin 200 araçlık elektrikli otobüs filosu kurmaya yönelik girişimlerini değerlendiren ve kritik uyarılarda bulunan AK Parti’li Doğan, “Geçmişte Türkiye’deki diğer belediyelerin daha uygun fiyatlarla, hibe krediler ile bu otobüsleri satın aldığını ve kullanıma sunduğunu dile getirmiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk olma hedefini kaçırdığını hemşerilerimizin de dikkatine sunmuştuk. Ancak ne yazık ki, Sayın Kocaoğlu ve ekibinin kritik hataları sonucunda İzmir’e ve İzmirli hemşerilerimize iki yıl kaybettirilmiştir. Belediyenin her seferinde olduğu gibi fiyasko ile sonuçlanan iki ihalenin ardından olması gerekli olan yere geldiğini görüyoruz. 20 otobüs için 3 kez ihaleye çıkan ve araçları 2 yılda teslim alamayan Büyükşehir Belediyesi, umarız 200 araçlık filo için de 30 kez ihaleye çıkıp, 10 yılda satın alım gerçekleştirmez. Umarız bundan sonraki 200 araçlık filo için yapılacak büyük ihalede benzer kazalar ve aksilikler yaşanmaz, İzmir bir kez daha yolda kalmaz. İzmirli hemşerilerimiz adına temennimiz, İzmir Fuarı’nda sergilenen ve hemşerilerimizden büyük beğeni gören yeni elektrikli otobüsün söz verilen zamanda İzmir’e gelmesi ve kullanıma sunulmasıdır. Umarız Aziz Kocaoğlu İzmirlileri model otobüsle kandırmaz. Yeni otobüslerimizin İzmirlilere hayırlı uğurlu olmasını ve kazasız belasız günlerde kullanılmasını dileriz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ESHOT’tan ''yeni'' adımlar
Sonraki Haber Seferihisar'a jeotermal ve güneş enerjisi müjdesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?