ANA SAYFA > İZMİR > Ak Partili Doğan, Kocaoğlu'na seslendi: İzmirliler'i mağdur etmeyelim

Ak Partili Doğan, Kocaoğlu'na seslendi: İzmirliler'i mağdur etmeyelim

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Doğan, Kocaoğlu'na seslendi: İzmirliler'i mağdur etmeyelim

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na " İzmirliler'i mağdur etmeyelim" diye seslendi. Doğan'ın açıklaması şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında hayata geçirilen ve kent ulaşımında önemli role sahip İZBAN'da önceki gün sabah itibarı ile başlayan grev sonrasında vatandaşlarımızın mağduriyetine tanık olduk. Günde yüz binlerce yolcuya hizmet veren, vatandaşlarımızı okullarına, işlerine taşıyan trenler ne yazık ki bir süredir yaşanan ücret anlaşmazlığı nedeniyle önceki gün sabah itibarı ile seferlere ara vermiş bulunmaktadır.

Sabah erken saatlerden itibaren yaşanan bu çıkmazın sonucunda taşıt yollarında yoğun trafik, vapur iskelelerinde izdiham manzaralarına, otobüs duraklarında yığılma yaşandığına hep birlikte tanık olduk. Yine tüm bunlarla birlikte vapurların hava muhalefeti nedeniyle seferlerini durdurması da konunun üzerine tuz, biber ekti. Çalışanların çıkarları ve hakları konusunda mücadeleyi sonuna kadar desteklemekle birlikte hemşerilerimizi mağdur eden, İzmirlileri yolda bırakan, işe geç kalmalarına neden olan bu sürecin bir an önce barış içerisinde son bulmasını temenni ediyoruz.

Konunun Yıldırım çözümü için Başbakan devrede..

Önceki gün akşam saatlerinde İZBAN bünyesinde yapılan son görüşmelerde Başbakan'ımız Binali Yıldırım'ın da devreye girmesiyle birlikte 300'ü aşkın çalışanımızın maaşlarında önemli oranda iyileştirme yapılması yönünde karar alınmıştır. Ancak ne yazık ki, İZBAN yönetiminin tüm bu iyi niyetlerine karşın, bu çabalar iş yerinde örgütlü bulunan Demiryol-İş Sendikası tarafından kabul görmemiş, yine anlaşma sağlanamamıştır. Türkiye'deki birçok devlet kurumuna göre oldukça iyi koşullar sayılabilecek anlamda yüzde 15'lik zam teklifini kabul etmeyen sendika grev ısrarını sürdürerek, sabah saatlerinde greve gitmiştir. Vatandaşlarımızı mağdur eden bu sürecin en az kayıpla atlatılmasını diliyor, iş barışının sağlanması için herkesin elini vicdanına koyması için çağrı yapıyoruz.  Buradan yetkili sendikaya da kararını gözden geçirmesi için bir kez daha çağrıda bulunarak, kentimizde ulaşımın normale dönmesi için gerekeni yapmalarını diliyoruz. Hak mücadelesinin sonuna kadar arkasında olduğumuzu hatırlatmakla birlikte, vatandaşlarımızı mağdur edecek eylemlerden kaçınılmasını ve bu süreçte sağduyulu davranılmasını temenni ediyoruz. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda iç hat yolcu trafiği %3 arttı
Sonraki Haber CHP'li Sertel: Okullardan FETÖ gitti başka cemaatlere yer açıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?