ANA SAYFA > İZMİR > Ak Partili Doğan: Kocaoğlu, EURO döviz değil mi?

Ak Partili Doğan: Kocaoğlu, EURO döviz değil mi?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Doğan: Kocaoğlu, EURO döviz değil mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Türk Lirasının ABD Doları karşısında değer kaybetmesinin ardından yapmış olduğu, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dolar borcu yok’ açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Dolar borcumuz yok’ şeklindeki açıklamasının doğru olmadığını savunan Doğan, “Sayın Kocaoğlu artan döviz kurları karşısında Büyükşehir Belediyesi’nin Dolar borcu yok dedi. Ancak Euro borcumuz var diyor. Bu durumda Sayın Kocaoğlu’na soruyoruz Euro döviz değil midir? Euro’daki artış yılbaşından bu yana dolardaki artışı yakalamak üzere” dedi.

Kocaoğlu’nun Euro’da artış olabilir ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çok uzun vadeli faizi sabitleyen krediler aldıklarını belirttiğini vurgulayan Doğan, “Sayın Kocaoğlu’na soruyoruz; kendisi aldıkları Euro borçlarının faizlerinin sabitlendiğini söylemiş. Faizler sabit ama kurlar ne durumda faizler sabit olsa ne değişecek? Zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi yurtdışı kaynaklı kullandığı döviz kredilerinden dolayı zarar etmedi mi? Bu kur zararını kim karşılayacak? Bir türlü başlayamayan, başlasa da bitmek bilmeyen projeler Euro olarak çekilen krediler… Olan her zamanki gibi kıymetli İzmirli hemşerilerimizin parasına ve zamanına oluyor” diye konuştu.

Euro’daki artış yılbaşından bu yana doları yaklaşmıştır

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı trafik sistemi ve modern itfaiye araçlarına 45 milyon Euro, 15 yolcu gemisi ve 3 arabalı vapur alımında kullanmak üzere 110,8 milyon Euro, İzmir Metrosunun 85 vagon alımında 38,5 milyon Euro, İZSU Çiğli Atık su Arıtma Tesis kapasitesini artırmak için 28 milyon Euro son olarakta Tramvay Projesi için 165 milyon EURO olmak üzere toplam 387,3 milyon Euro kredi borcu olduğunu belirten Doğan, “Sayın Kocaoğlu dolar ile borçlanmadığını bu nedenle dolardaki artıştan İzmir Büyükşehir Belediyesinin olumsuz etkilenmeyeceğini ifade etmiştir. Oysa son dönemde Euro’daki artışı dikkate aldığımızda yılbaşından bu yana yüzde 17’lik oranla dolardaki artışı yakaladığını görüyoruz. Sayın Başkan faizi sabitledik diye övünmüş. Bu kural zaten sözleşme yapılırken herkese yapılır. Önemli olan bu EURO borçları ödenirken kaç Türk Lirası olarak Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından ödendiğidir. Sayın Kocaoğlu’na tekrar soruyoruz, EURO Döviz değil midir?” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "En Güzel Burun Görülmeyen Burun"
Sonraki Haber Toplu sözleşmeye sağlıkçılardan tepki

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?