ANA SAYFA > İZMİR > Ak Partili Doğan: İzmir'de neden parayla?

Ak Partili Doğan: İzmir'de neden parayla?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Doğan: İzmir'de neden parayla?

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ESHOT'un ulaşımda 16 yıldır kullanılan eski elektronik kartları iptal ederek 2 milyon mağdur yarattığını açıkladı. Doğan ayrıca, Manisa, Antalya ve İstanbul'da ücretsiz dağıtılan yeni ulaşım kartlarının İzmir'de 6 liraya satıldığını belirtti.

AK Parti'li Bilal Doğan, İzmir'de toplu ulaşımda üst üste yaşanan krizler ve meydana çıkan kamu zararları ile sıkça gündeme gelen kart krizinin peşini bırakmıyor. Doğan yaptığı açıklamada "Ulaşımda devrim yapıyoruz diyerek hemşerilerimizi kağıt bilete mahkum edenler, bu sefer de vatandaşı mağdur etti. Vatandaşlarımız diğer illerde bedavaya dağıtılan ulaşım kartlarına 6 lira ödüyor ve yeni kart almaya zorlanıyor. Yaşanan mağduriyetin hesabını kim verecek? Toplanan kart paraları nereye gidiyor? Aziz Başkan’dan bir açıklama bekliyoruz" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslendi.  

BELEDİYE ELİYLE 2 MİLYON MAĞDUR YARATILDI

Ulaşımda kullanılan elektronik kartlardaki zoraki değişim için defalarca çağrı yapmalarına karşın taleplerinin dikkate alınmadığını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Toplu ulaşım alanında uzun senelerdir kullanılan elektronik kartlar, masa başında alınan kararla birlikte bir gecede çöpe atıldı. Kimi vatandaşlarımızın "Haksızlık" diyerek tepki gösterdiği, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının imza kampanyalarına konu olan, mahkemelere kadar taşınan bir süreç yaşıyoruz. Ulaşım kartlarının kapsamının genişletileceği ve tüm belediye hizmetlerine entegre edileceği kılıfı altında, sosyal belediyecilikle hiç bağdaşmayacak biçimde alınan bu zoraki değişim kararı İzmir'de bugün 2 milyona yakın mağdur yaratmıştır. İzlenen bu tutum, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yakışmamaktadır" dedi.

KOCAOĞLU "İNADIM İNAT" DİYOR, İZMİRLİYİ MAĞDUR EDİYOR

"Ulaşımda devrim" sloganıyla yola çıkılan her icraatin fiyaskoyla sonuçlandığını söyleyen Doğan, "Toplu ulaşım alanındaki başarısız tablonun faturasını yaşlılarımıza keserek 60 yaş kartlarını iptal eden, arkasından da yüzde 8 ila 14 arasında zammı vatandaşa reva gören Sayın Kocaoğlu'nun yine bir fiyaskonun altına imza attığını görüyoruz. 60 yaş kartlarını iptal ettiniz. Toplu taşımaya yüzde 8 zam yaptınız. Yetmedi mi? Aynı ihaleye 9 kez çıkan, bu çağda İzmirliyi kağıt bilete mahkum eden, 20 tane elektrikli otobüsü üç senedir alamayan, her işi fiyaskoyla sonuçlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bugüne kadar 1,5 milyon yeni kart satıldığını duyurdu. Herhalde satışlar güzel gidiyor olmalı ki, bu rakam gelecek yeni 500 bin adet kart ile toplamda 2 milyona çıkacak. Verilen hizmet aynı hizmet, otobüs aynı otobüs, kart aynı kart, peki bu 6 lira neyin nesidir? İzmir halkı adına sizlere soruyoruz..." Dedi. 

HER YERDE BEDAVA, İZMİR'DE PARAYLA

Üç senedir toplu ulaşıma üst üste yapılan zamlar ile vatandaşların her yıl mağdur edildiğini hatırlatan Doğan, "Her ihalede yeniden para verip kart mı değiştireceğiz?" diye sordu ve sözlerine şöyle son verdi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu tavrı ne sosyal belediyecilikle, ne de katılımcı yönetim anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Sayın Kocaoğlu, vatandaşın onca tepkisine, hakem heyetlerine ve mahkemelere taşınan onca itiraza karşı "İnadım inat!" demeye ve ısrarla İzmirlileri mağdur etmeye devam etmektedir. Başarısız, vizyonsuz, çağın gerisinde kalan bu yönetim anlayışının faturası İzmirlilere kesilmektedir. Vatandaşlardan alınan 6 liralık kart değişim ücretleri hukuka, vicdana, insafa, adalete kesinlikle aykırıdır. Aynı ulaşım kartları Manisa, Antalya ve İstanbul'da ücretsiz değiştirilmiştir. Belediyenin önünde hiçbir hukuki engel yoktur. ESHOT tarafında yapılan "Hukuki zorunluluk" açıklaması ise gerçeklerle bağdaşmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği bu uygulama ile hukuku çiğnemekte, yasaları yok saymaktadır."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bakıcı: Gençlerimizi kültür ve sporla yoğuracağız
Sonraki Haber Tolungüç istifa kararından vazgeçirildi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?