ANA SAYFA > İZMİR > Ak Partili Doğan: Altgeçit projesi iptal mi oldu?

Ak Partili Doğan: Altgeçit projesi iptal mi oldu?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Doğan: Altgeçit projesi iptal mi oldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçit inşaatını yerinde inceledi, projenin akıbetini sordu. "Proje iptal mi edildi?" diye soran Doğan, şantiyenin kapatıldığını ve inşaatın yaklaşık bir ay önce durduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi.

Projeyle ilgili son durumu değerlendiren ve çarpıcı tespitlerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Sayın Aziz Kocaoğlu, tıpkı diğer projeler gibi bunu da yüzüne gözüne bulaştırdı" dedi.

ŞANTİYE KAPATILDI, İNŞAAT YARIM KALDI

2015 yılında inşaatına başlanan Mithatpaşa Altgeçidi'nin şantiyesinde incelemelerde bulunan Doğan ayrıca, alanda haftalardır hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek "Görünen o ki İzmir Büyükşehir Belediyesi yine bir azizliğe uğradı. Büyük umutlarla başlanan bu projenin de tıpkı diğerleri gibi kötü kaderine kurban gittiğini görüyoruz. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde Mithatpaşa Parkı önünde başlanan çalışmalarının 500 günde tamamlanarak karayolu altgeçidinin hizmete açılacağı duyurulmuştu ancak henüz bir yıl olmadan havlu atıldığını görüyoruz. Görünen manzara itibarı ile altgeçidin söz verilen tarih olan Kasım'a yetişmesi mümkün değil. Şantiye kepenk kapatmış, iş makineleri inşaatı terk etmiş. Ortada ne inşaat var, ne de herhangi bir faaliyet...

Burada adeta in cin top oynuyor. Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, yoksa bu projeden vaz mı geçtiniz? Mithatpaşa Altgeçidi projesi iptal mi edildi? Neden inşaat durdu?" diye sordu.

METRO GİBİ ORTADA MI KALACAK?

Sahil yolundaki inşaatın yaklaşık üç hafta önce durduğunu ve somut bir çalışma yapılmadığının altını çizen Doğan, "Büyük umutlarla başlanan bu yatırımda yine hayal kırıklığına uğradık. İzmir'in 36 milyon lirası boşa harcanarak, kamu kaynakları adeta denize gömüldü. Bunun adı israftır. Yoksa bu proje de metro gibi ortada mı kalacak? Sahildeki altgeçit projesi yarım mı kaldı? Bu da mı bir sabah ansızın bitecek? Sayın Kocaoğlu'nun bu proje hoyratlığı ne zaman bitecek? İzmir vakti ve kaynakları bu kadar bol mu? Üstelik bu projeyi yapacağım diyerek çevreye verdiğiniz zarar da cabası... Madem projeden vazgeçecektiniz, neden denize kaçak dolgu yapıp, sahildeki palmiyeleri ortadan kaldırdınız? Söz verdiniz, sözünüzde durun" dedi ve projenin metro inşaatı gibi hüsranla sonuçlanmamasını diledi.

NEDEN İKİNCİ İHALEYE GEREK DUYULDU?

Projenin devam etmesi için ikinci bir ihale yapılacağı yönündeki haberlere de değinen AK Parti'li Doğan son olarak şunları kaydetti: "İnşaat duralı neredeyse bir ay oldu. Projenin ikinci etabı için yeni ihale yapılacak ve inşaatın yeniden başlaması toplamda üç ayı bulacak. İzmir'in vakti bu kadar bol mu? Altgeçit inşaatı ve çevre düzenlemesi ne zaman bitecek? Sayın Kocaoğlu, çıkın şeffaf ve net şekilde açıklayın. İzmirliler adına sizden kesin bir yanıt istiyoruz. Artık İzmirlinin sabrını zorlamayın. Bu proje neden durdu? Aynı proje için neden iki defa ihaleye çıkılıyor? Altgeçidin temeli atıldığında İzmirli birçok firma devre dışı kalmış ve yapım ihalesi çeşitli tartışmalara yaşanmıştı. İkinci ihalenin yapılma gerekçesi nedir? Yaşanan duraklamanın nedeni İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş bilmezliği midir, yoksa İzmirli hemşerilerimizin bilmediği bir şey mi var? Kamuoyundaki bu tartışmalara ve halkımızın kafasındaki soru işaretlerine bir yanıt verilmesini bekliyoruz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yaşar Üniversitesi’nden EGOD’a akademik destek
Sonraki Haber ''Engelsiz bir dünya'' için çizecekler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?