ANA SAYFA > İZMİR > Ak Partili Doğan: Adaletin bu mu Kocaoğlu?

Ak Partili Doğan: Adaletin bu mu Kocaoğlu?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Partili Doğan: Adaletin bu mu Kocaoğlu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yasal hakları için dava açarak yargı süreci başlatan personelin işten atılmasına AK Parti'den sert tepki geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Adalet yürüyüşüne katılan Sayın Kocaoğlu, aynı gün adalet arayan belediye personelini işten kovuyor. Bu nasıl adalet? Sizin adaletiniz bu mu?" dedi.

AK Parti'li Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışan 50 kadar personelin performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek işten atılmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan yanlışın yine yanlışla örtbas edilmeye çalışıldığını belirten Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun emek düşmanı olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, işten atılan elliden fazla belediye çalışanın geçmişte yasal haklarını almak için tediye ve muvazaa davaları açtıklarından ötürü kovulduğunu belirtti. Yargıya giden belediye personelinin kazandıkları onca davaya karşın haklarını alamadıklarını, bunun yerine sözde bahanelerle işten çıkartıldıklarını söyleyen Doğan, "Ortaya konan bu tavır tamamen işçi düşmanı, emeğe saygısı olmayan bir işveren tavrıdır. Mübarek Ramazan ayında, hem de bayram öncesi evine ekmek götürmek isteyen elliden fazla çalışan Sayın Kocaoğlu'nun hışmına uğramış ve sözde gerekçelerle işten kovulmuştur. Üstelik İzmir kamuoyunun da bildiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde çeşitli eylemler yaparak adalet yürüyüşü başlatan Sayın Kocaoğlu, aynı gün adalet arayan onlarca çalışanını işten kovmuştur. Belediye bünyesinde bir süredir ayyuka çıkan baskı ve tehdit iddiaları ise cabasıdır. Korkulan o ki, kurum bünyesinde devam eden bu  tasfiye süresi devam edecek ve bu gidişle iş akdine son verilen çalışan sayısı önümüzdeki günlerde de artarak devam edecektir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçmiş yıllardan bu yana belediye çalışanlarına hak ettiği değeri vermediğinin altını çizen Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortaya çıkan bu durum ne yazık ki Kocaoğlu'nun ilk vukuatı değildir. Daha önceki yıllarda zam isteyen işçilerine kapıyı gösteren, yine ESHOT'taki davaları kazanan personele sürgün cezası veren aynı Kocaoğlu bizleri bu sefer de şaşırtmadı. Kadro davası açıp kazanan personeli hileli çalıştıran, sonra da başka birimlere transfer eden de Sayın Kocaoğlu'dur. Önce sürgün etmek, sonra da işten kovmak nasıl bir sosyal demokratlıktır? Nasıl Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır? Siz kalkmış topu taca atıp, hükümete taşeronun kaldırılması için çağrı yapıyorsunuz. Önce görevinizi yerine getirin, tasarrufunuzu kullanın. Çalışanlara kapıyı göstermek yerine hakkını verin. Yasalar, mevzuatlar, yönetmelikler neden var? Yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı kendini yasalardan üstün mü görüyor? Neden her seferinde mahkeme kararını uygulamak yerine yasaların etrafından dolaşıyorsunuz? İzmir Büyükşehir Belediyesi bu tutumu ile açıkça yasaları çiğnemektedir. Kocaoğlu belediyeyi demokrasi ile değil benim dediğim olur ile yönetmektedir. Son yaşananların ardından açıkça görülmektedir ki; İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde adalet yoktur. Kocaoğlu "Astığım astık, dediğim dedik" diyerek İzmir'i krallıkla yönetmektedir. Ortaya çıkan bu krizin bir numaralı sorumlusu Kocaoğlu'dur. Mübarek Ramazan ayında işten kovulan bunca mağdur çalışan ile ailesinin vebali de yine Aziz Kocaoğlu'nun üzerindedir. Siz adalet istemeden önce kendi belediyenizde adaleti sağlayın. Adalet için fazla uzaklara yürümenize gerek yoktur. Adalet yürümekle sağlanmıyor. Siz önce hemen yanı başınızdaki çalışanların hakkını verin. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak mağdur belediye çalışanlarımızın biran önce işlerine iade edilmesini ve bu yanlıştan geri dönülerek kazandıkları davalar doğrultusunda haklarının ödenmesini istiyoruz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Enduro tutkunları Bergama’da buluştu
Sonraki Haber Mutlu Altuğ: Tüm sistemi emanet edecek hoca arıyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?