ANA SAYFA > İZMİR > AK Partili Bilal Doğan, kıyı çalışmalarına tepkili

AK Partili Bilal Doğan, kıyı çalışmalarına tepkili

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partili Bilal Doğan, kıyı çalışmalarına tepkili

AK Parti'li Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayında yüklenici firmaya yer teslimi yaparak inşaat çalışmalarına resmen start verdiği Karataş-Göztepe arasındaki kıyı tasarım çalışmalarını mercek altına aldı. Vatandaşların projeyle ilgili şikayetlerini ve tespitlerini gündeme taşıyan Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin sahilde bir kez daha duvara tosladığını ve projenin haftalardır yerinde saydığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan geçtiğimiz aylarda Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde başlayan kıyı tasarım çalışmalarını masaya yatırdı. Proje nedeniyle sahile demir panolarla set çekilmesini eleştiren ve aylardır arpa boyu yol alınamadığına dikkat çeken Doğan, "İzmirlileri kıyı ile buluşturacağız dediniz, vatandaşı sahile küstürdünüz" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na tepki gösterdi.

KOCAOĞLU BİR KEZ DAHA DUVARA TOSLADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun geçtiğimiz yıl Pasaport'taki kıyı tasarım çalışmalarında yaşanan hüsranla ilgili olarak "Pasaport'ta duvara tosladık" şeklindeki sözlerini hatırlatan AK Parti'li Bilal Doğan, "Gördüğümüz manzara itibarı ile Sayın Kocaoğlu ve başarısızlıkta sınır tanımayan ekibi bir kez daha duvara tosladı. Vur patlasın çal oynasın işlerle vatandaşları uyutan, reklamlarla İzmirlileri adeta kandıran belediye yönetimi Pasaport'un ardından Göztepe'de de aynı şekilde bozguna uğradı. Türkiye'ye örnek olması gereken üçüncü büyük kentimiz İzmir, belediyenin bu iş bilmez tutumu nedeniyle 40 kilometreyi aşan sahil şeridini bir türlü istenen seviyeye getiremezken, üstüne bir de demir panolarla denize set çekmiştir. Göztepe'de yaşanan bu olumsuz görüntüsüyle tüm gerçekliği ile karşımızda dururken, ne yazık ki aylardır somut bir çalışma göremiyoruz ve proje yerinde saymaya devam ediyor" dedi.

ÇİN SEDDİ Mİ, BERLİN DUVARI MI?

Yerel muhalefet olarak Kocaoğlu'nun yanlışlarını ve belediyenin hatalı uygulamalarını dile getirmekten yorulduklarını söyleyen Bilal Doğan, "Vatandaşlarımız her yeri levhalarla kapatılan güzelim kıyılarımızdan faydalanamamakta, yanlış uygulamalarınız nedeniyle denize hasret kalmakta. Sizlere soruyoruz, buradaki proje dört ay geçmesine karşın neden hala ilerlemiyor? Bir yılda tamamlanacak projeye dört aydır başlanamadı, belediye nerede? Kalan 8 ayda bu projeyi tamamlayabilecek misiniz? Yoksa bu yaz mevsimini de İzmirlilere zehir mi edeceksiniz? Madem iş yapmayacaksınız, neden kıyı şeridini dev panolarla kapattınız, neden kamuya ait alanları işgal ettiniz? Sahilde çivi dahi çakılmıyor, yoksa bu proje de lafta mı kaldı? Göztepe'de kıyı tasarımı mı yapacaksınız, yoksa Çin Seddi mi inşa edeceksiniz? Teknik incelemeler için sık sık Almanya ve Çin gezilerine giden bürokratlarınız Berlin Duvarı ve Çin Seddi'ni mi beğenip İzmir'e layık gördüler?" dedi ve kentteki kamu kaynaklarının yanlış yatırımlar nedeniyle boşa harcandığını belirtti.

İZMİRLİYE HAYAL SATMAYIN

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, sahilde yürütülen söz konusu çalışmaların göz boyamadan ibaret olduğunu ekledi ve sözlerine şöyle son verdi: "Bir de pişkinlik yapar gibi bütün sahili kaplayan bu levhaları reklamlarla donattınız. İzmir'i bisiklet kenti yapacağız dediniz, çalışmalar nedeniyle bisikleti istasyonlarını, bisiklet yollarını kapattınız. İzmirliler bu eziyeti çekmek zorunda mı? Seçimlerden önce "İzmirliyiz yaparız" dediniz, zamdan başka bir şey yaptığınızı göremedik. Cicipark için de çok cici olacak dediniz, boya badanadan başka bir şey göremedik. İzmirlinin parasını bir kez daha çöpe mi atacaksınız? Anlaşılan o ki, İzmir'de slogan belediyeciliği ile günü kurtarmayı alışkanlık edindiniz. Lütfen artık İzmirlilere hayal satmaktan, boya-badana ve tadilat işleriyle halkımızı kandırmaktan vazgeçin. İzmirliler sizden bu kentin kangreni haline gelen sorunları çözmenizi ve ciddi projeler üretmenizi bekliyor."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber LG G3 özellikleri
Sonraki Haber Mustafa Balbay'dan Başkent Üniversitesi Hastanesi tepkisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?