ANA SAYFA > GÜNDEM > Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu’ndan Karşıyaka’ya üniversite önerisi...

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu’ndan Karşıyaka’ya üniversite önerisi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Çiftçioğlu’ndan Karşıyaka’ya üniversite önerisi...

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu bugün yaptığı yazılı açıklamada, Karşıyaka'ya üniversite önerisi getirdi ve Karşıyaka Belediyesi'ne bu konuda çağrıda bulundu. İsmail Çiftçioğlu'nun açıklaması şöyle:

"İçinde bulunduğu maddi sıkıntı nedeniyle ilçedeki Sosyal Yaşam Kompleksi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devreden Karşıyaka Belediyesi’nin, mevcut vergi borçları nedeniyle kasasına tek kuruş koyamadığı ortaya çıktı. Büyükşehir’e devredilen tesis de ilgisizlik nedeniyle aylardır boş kaldı. Sosyal Yaşam Kompleksi’nin özel firmalara peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Mevcut yerin Bakırçay Üniversitesi’ne verilmesi öneriyoruz. Sağlık ya da eğitim üssü olarak rahatlıkla kullanılabilecek 10 bin metrekarelik merkez, Karşıyaka Belediyesi’nin iş bilmez yöneticileri yüzünden boş durumda bekliyor. Bakırçay Üniversite’mizin Tıp Fakültesi için yer aradığını biliyoruz. Gelin burayı üniversiteye verelim, ilçemize üniversite kazandırmış olalım. Karşıyaka Belediyesi’nin liyakatsız isimler tarafından yönetiliyor. Karşıyaka halkının menfaatlerini sonuna kadar savunacağız. Mayıs ayında yapılan meclis toplantımızda, karşı oylarımıza rağmen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sosyal Yaşam Kompleksi’nin satışına dair yetki aldı. Tugay, büyük kompleksi tapudan Büyükşehir’e devretti. Lakin aylar öncesi tapu devrini yapmış olmasına rağmen halen bu satıştan kasasına bir kuruş para koyamadı. Sebebi ise belediyenin vergi borçları. Bu mevzuatı bile bilmiyorlar. Satıştan önce vergi borçlarını yapılandıracaksın, planlayacaksın, sonra satışı yapacaksın. Cemil Tugay’ı bu işleyişte yanlış yönlendiren bürokratlar derhal görevden alınmalı. Karşıyaka Belediyespor’a bağış almayı bilen yöneticiler bu durumu bilemiyor mu? Gerçekten çok garip”.
Başkan Tugay ilçeye verdiği sözleri yerine getirmiyor.10 bin metrekare kapalı alanı olan bu kompleksin yapılış amacında 35 yatak kapasiteli sağlık merkezi, kariyer ofisi, geriatri merkezi, çalgı aletleri eğitim merkezi gibi gencinden yaşlısına kadar herkese sosyal imkan sağlamak vardı. Bu nedenle AK Parti olarak satışa ilişkin red oyu verdik. Mevcut kompleksin, ilçemizin yararına olacak bir alanda kullanılmasını istedik. Büyükşehir’e satıldığında da aynı amaca uygun olarak kompleksin kullanılmasını talep etmiştik. Başkan Tugay da meclisteki canlı yayında bunun için elinden geleni yapacağını söylemişti. Karşıyaka’da böyle bir kompleksin ihtiyacına da dikkat çekmişti. Ancak bugüne geldiğimizde Başkan Tugay, ‘Orası artık Büyükşehir’in tasarrufunda, ben ilgilenmiyorum’ diyor. Yazık çok yazık. Karşıyaka Belediyesi daha parasını tahsil edememişken, birtakım özel İşletmeler binada tadilat için keşif çalışmaları yapmaya başlamışlar. Karşıyaka’da yaşayanların vergileri ile yapılmış bir tesisin, birilerine peşkeş çekilecek ortamın Karşıyaka Belediye Başkanı tarafından hazırlanması, çok acı bir durum. Eğer orası amacına uygun kullanılmayacaksa devletimizin üniversitesine satılabilir. Bakırçay Üniversite’mizin Tıp Fakültesi için yer aradığını, buna ilişkin çalışma yaptığını biliyoruz. Eğer Cemil Tugay, Karşıyaka’ya değer katma konusunda samimi ise bu kompleksin Bakırçay Üniversitesi’ne satılması hususunda öncü olabilir. Özel işletmelere peşkes çekilmesin, böyle bir yatırım kamu gücünün elinde kalarak Karşıyaka’mıza bir değer katsın. Bakırçay Üniversitesi’nin tıp fakültesi açma noktasına imkanları varken bizlere düşen görev, üniversitenin Karşıyaka’ya kazandırılmasını sağlayarak tüm kamuoyunun takibini buraya çekmek. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. "

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Spor Kulübü 107 yaşında
Sonraki Haber Karşıyaka’da ''Ödev Evleri'' açılıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?