ANA SAYFA > GÜNDEM > Ak Parti İlçe Başkanı Mertoğlu, başkan Akpınar’ı topa tuttu…

Ak Parti İlçe Başkanı Mertoğlu, başkan Akpınar’ı topa tuttu…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Parti İlçe Başkanı Mertoğlu, başkan Akpınar’ı topa tuttu…

Karşıyaka Belediyesi meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi’nde cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesiyle ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’na “İslam’ın şartı beştir, altıncısı ise haddini bilmektir; haddinizi bileceksiniz” sözlerine ilişkin Abdullah Mertoğlu yaşananlarla ilgili AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı olarak basın danışmanlığı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Muhalefet olarak, Hüseyin Mutlu Akpınar’ın cem evlerinin ibadethane olarak hukuk komisyonuna sevk edilmesiyle ilgili önergenin kabulüne ilişkin kendilerinin hiç bir şekilde yorumunu almadıklarını ve direkt oylamaya geçtiklerini ifade eden Abdullah Mertoğlu’nun açıklaması şöyle:
 “Belediye meclis toplantısı başladıktan sonra Sayın Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  bize AHİM’in aldığı kararla ilgili olarak Cemevlerinin statü kazanması konusunu gündeme getirdi. Bu konuyu da kendileri önerge olarak sundular. Bu önergeyle ilgili Daha önergeyle ilgili henüz bizim yorumumuzu almadan hemen evet-hayır oylaması yapıldı. Biz Cemevleri’ne karşı değiliz. Zaten, Belediye Meclis Üyeleri’nin TBMM kararlarını almak gibi bir yetkileri de yok. Dolayısıyla, bu tavsiye niteliğinde bir karardır. Ama bunu bu komisyonda sevkiyle ilgili biz de kendi görüşlerimizi İfade etmek istediğimiz zaman maddelerle ilgili söz vermeyeceğini, daha sonra maddelerle ilgili söz vereceğini belirtti. Fakat, bir sonraki vakitte hiçbir şekilde söz vermeden maddeler, kendi CHP’li grup Başkanvekiline dönüp önerge hakkındaki düşünceniz yorumunuz ifadesini kullanıp, sonrasında kendi grup başkanvekili kanaatini söyledikten sonra  evet – hayır oylamasına ya da kabul - ret şeklinde  bizim düşüncemizi almadan, oyumuzun rengini sormadan diğer maddeleri  de aynı şekilde kabul ettirme çabasından sonra direkt oy çokluğuna geçtiler. Ben isteğim zaman söz veririm, istemediğim zaman vermem. İslam’ın şartı beştir, altıncısı ise haddini bilmektir gibi böyle fetva verici, kendisini sanki bir müftü yerine koyarak fetva veren bir anlayış içerisinde oldu.  Böyle bir tepkiyle karşı karşıya kaldık.  Samimiyetten yoksun, milletin meclisinde milletin sözünü kesen ve anti-demokratik böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz.
Biz belediye meclis üyesiyiz, milletin temsilcisiyiz ve milletin temsilcisi olarak milletin kanaatlerini burada ifade etmekle yükümlüyüz. Sayın Akpınar,  anti demokratik yaklaşımıyla milletin sözünü kesmiş ve milletin temsilcilerinin ifade özgürlüğünü kısıtlamış oluyor. Bir taraftan demokrasiden bahsedeceksiniz, diğer taraftan da yaptığınız eylemlerle anti demokratik uygulamalarınızla milletin temsilcilerinin önünü keseceksiniz. Oysa biz, Karşıyaka Meclisimiz’de, Karşıyaka  halkının her türlü ret attığı önergelerde hep evet oyu attık. Elbette, ret oyu verdiğimiz, bizim düşüncemize ters düşen önergeler ve maddeler için hayır oyları da kullandık.
Sayın Belediye Başkanım, burada statla ilgili konuda Karşıyaka Spor Kulübü’nün çok acil ihtiyacı olmasına rağmen stat projesine karşı çıkıyor, dava açıyor ve kendi kulübüne dava açan bir belediye başkanı olarak tarihe geçiyor. Amaç, Karşıyaka halkının isteklerini kabul etmek midir yoksa, anti – demokratik uygulamaların peşinde olmak mıdır? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar Dağı’na yapacağı çöp tesisini de sırf Belediye’ye yaranmak için onay veriyor. Bu ne yaman çelişkidir?
Biz meclisimizde çalışmalara devam edeceğiz. Tabi ki, etkin muhalefetimizi sürdüreceğiz. Biz, Karşıyaka halkının yararına ilişkin bütün projelerle ilgili olumlu kanaatlerimizi ifade edeceğiz. Orada da oylarımızın rengini belli edeceğiz. Biz, Karşıyaka’da hizmet anlamında yapılacak bütün çalışmaları meclis arkadaşlarımızla birlikte gerek önerge, gerekse düşüncelerimizi beyan ederek zaten yapılmak istenenleri mecliste dile getiriyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Genç ressamlar Baradan anısına yarışacak
Sonraki Haber Fazıl Say İzmirli sanatseverlerle buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?