ANA SAYFA > SAĞLIK > Aile sağlığı çalışanları dernekleşti

Aile sağlığı çalışanları dernekleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aile sağlığı çalışanları dernekleşti

Birinci basamakta çalışan hemşire, ebe ve acil tıp teknisyenlerinin haklarını korumak, çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (İZASÇAD) kuruldu. Birinci basamaktaki dernekleşme çalışmalarında ilk defa İzmir’de ‘Aile Sağlığı Elemanı’ yerine çalışanı kelimesi kullanıldı.

Derneğin ilk toplantısına derneğin yönetim kurulu üyeleri,  Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkanı Dr. Murat Pala, Ebeler Derneği, Hemşireler Derneği ve Birlik Dayanışma Sendikası yetkilileri katıldı. Dernek Başkanı Burcu Karataş, Aile Sağlığı çalışanlarının çok ciddi sorunları olduğunu belirterek, “Birlik ve dayanışma içerisinde olursak bu sorunlarımızın büyük bölümünü çözebileceğimize inanıyorum.  Sahadan derneğimize büyük bir ilgi var. En kısa zamanda sahadaki çalışmalarımızı hızlandırıp, tüm çalışanlarımıza ulaşacağız. İlk toplantımızda bize destek veren sendika ve derneklere teşekkür ediyorum. Bu toplantıyla, ‘Biz de varız’ dedik. Çalışmalarımız sürecek” dedi. Başkan Yardımcısı Arife Taylan ise,  aşı, gebe takibi gibi halk sağlığı açısından çok önemli görevleri yerine getiren meslektaşlarının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Taylan, üyelerinin çalışmalarını takip etmesi ve iletişim kurmaları amacıyla kurulacak internet sitelerinin de en kısa zamanda faaliyete geçeceğini söyledi.  Dernek yetkilileri, sahadaki çalışanlara her türlü hukuki desteğin de verileceğini belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Selçuk Yaşar Sanat Galerisi'nde Zeyrek sergisi
Sonraki Haber Erdal Acar İzmir'e geldi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?