ANA SAYFA > GÜNDEM > Adile Naşit aramızdan ayrılalı 27 yıl oldu...

Adile Naşit aramızdan ayrılalı 27 yıl oldu...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Adile Naşit aramızdan ayrılalı 27 yıl oldu...

Bugün ünlü sanatçı Adile Naşit'in ölüm yıldönümü. Tiyatro ve sinema sanatçısı Adile Naşit, 11 Aralık 1987'de yaşamını yitirmişti.

ADİLE NAŞİT'İN YAŞAMI

Tiyatrocu bir aileye mensup olan Adile Naşit, 17 Haziran 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Babası komedyen "Komik-i Şehir Naşit", annesi de tiyatro oyuncusu Amelya Hanım'dır. Ağabeyi Selim Naşit ve 1950'de evlendiği eşi Ziya Keskiner de tiyatro sanatçısıdır.

Adile Naşit eşi Ziya Keskiner'in Temmuz 1982'deki ölümünden sonra 16 Eylül 1983 tarihinde Cemal İnce ile evlenmiştir.

Rıfat Ilgaz'ın ünlü eseri Hababam Sınıfı'ndan uyarlanan filmlerdeki müstahdem Hafize Ana rolü ile olduğu kadar, Münir Özkul ile birlikte rol aldığı filmlerdeki "Anne" rolleriyle de ünlenen Adile Naşit, oyunlarında ve sinema filmlerindeki anne tiplemesi, kendine has üslûbu ve kahkahası onu Türk Sinemasının unutulmaz isimleri arasına yerleştirmiştir. Adile Naşit canlandırdığı anne karakterleri nedeniyle 1985 yılında da Yılın Annesi seçilmiştir.

Naşit, 11 Aralık 1987'de doğduğu şehir olan İstanbul'da, henüz 57 yaşındayken bağırsak kanseri sonucu yaşamını yitirmiştir.

Adile Naşit 'in "Talih Kuşu" filminden bir sahnesi

HABERE AİT VIDEO


PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de asker Osmanlı Marşı'yla yeri göğü inletti
Sonraki Haber Seferihisar e-Türkiye'de finalde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?