ANA SAYFA > İZMİR > ADD'den sert çıkış: ''Anayasa görüşmeleri millete kurulmuş tuzaktır!''

ADD'den sert çıkış: ''Anayasa görüşmeleri millete kurulmuş tuzaktır!''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ADD'den sert çıkış: ''Anayasa görüşmeleri millete kurulmuş tuzaktır!''

Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri, uzun zamandır gündemde olan Anayasa görüşmelerine ortak bir basın açıklaması yayınlayarak sert tepki gösterdi.

Yeni Anayasa yapım sürecinin halkın bir isteği değil, mevcut iktidarın bir dayatması olduğu vurgulanan açıklamada, "Bugün Ülkemizi, içine düşürüldüğü kaos ortamından kurtaracak bir formülmüş gibi dayatılan “Bölücü Anayasa” ve bu yolla getirilmek istenen Başkanlık sistemi aslında Cumhuriyet’imize yönelik bir saldırı, bir tuzaktır. İçinde bulunduğumuz kaos ortamının tek sorumlusu 13 yılı aşkın süredir işbaşında olan ve bu kaos ortamını yaratan mevcut iktidardır" ifadelerine yer verildi.

Şu anki meclisin Anayasa yapmaya yetkisi olmadığı öne sürülen açıklamada, "Hukuk temelinde “Yeni” bir Anayasa ancak; bir bağımsızlık savaşı sonrasında kurucu iktidar tarafından, ya da bir “hükümet darbesi” ile mevcut rejimi yıkarak, siyasal iktidarı ele geçirenlerin meşruiyetlerini sağlamak için yapılır. Bugün ise amaç; bağımsızlık savaşı vererek kurulmuş olan laik-demokratik bir ulus devlet modeli olan Cumhuriyet’i bir sivil darbe ile yıkanların, bu fiillerine hukuki ve kalıcı kılıf oluşturmak, 1982 darbe döneminde dahi değiştirilmesine cesaret edilmeyen kurucu temel ilkelerini, Türklüğü, Türk Vatandaşlığını Anayasa’dan çıkartarak, etnisiteye dayalı, bölgelere ayrılmış “Yeni” bir rejim kurmaktır.

Kısacası amaç; Cumhuriyet Rejimini değiştirip yerine tek adam diktatörlüğünde İslami, faşist bir rejim getirmek ve ülkeyi bölmektir" denilerek sürece sert tepki gösterildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İl Sağlık Müdürlüğü uyardı: ''Bu böceğe dikkat!''
Sonraki Haber Bilgisayar Olimpiyatlarında Türkiye şampiyonları yarışacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?