ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Aborjinler Aktiffelsefe Karşıyaka'da

Aborjinler Aktiffelsefe Karşıyaka'da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aborjinler Aktiffelsefe Karşıyaka'da

Arabaları, cep telefonları, saatleri olmadan, canlı ve cansız her şeyin bir parçası oldukları anlayışıyla, rekabet ve kuşku duygularının bulunmadığı bir yaşam sürdüren Aborjinler, Aktiffelsefe Karşıyaka Şubesi’nin bu haftaki konferansında, tüm yönleriyle ele alınacak.

Avustralya yerlileri Aborjinlerin sosyal ve kültürel yapıları, doğayla uyum içindeki geleneksel yaşam tarzları, inançları, Aktiffelsefe Karşıyaka Şubesi Uygarlıklar Atölyesi konferans serisi kapsamında  irdelenecek. Aktiffelsefe Karşıyaka Şube Başkanı Filiz Kartal’ın 4 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'de vereceği konferansı izleyenler, Aborjinlerin umut, iyimserlik ve sevgi dolu dünyalarına adım atma fırsatı bulacak.

Filiz Kartal, “Uzak ülkeden gelen bilgelik: Aborjinler” adlı konferansla ilgili verdiği bilgide “Aborjinler, dünyanın bir ucunda, bilim ve teknolojiden uzak, ilk yaradılıştan bugüne, kültürlerini masallar ve öykülerle taşıyarak varlığını sürdüren bir toplum. Düş Zamanı dedikleri yaratılış öyküleri, yeryüzünde yaşanagelmiş insanın arayışını ve yolculuğunu anlamak açısından, güncel insana apayrı bir bakış açısı veriyor. Aynı zaman aralığında, aynı gezegende varlığını sürdüren insanlar olarak birbirimizden öğreneceğimiz ne çok şey olduğunu fark ettiğimiz bir yolculuk olacak” dedi. Kartal, bütün evrenle bağlantı duygusunu, Aborjin kültürü aracılığıyla keşfedebilmek için Karşıyakalıları ve bu kültüre ilgi duyan herkesi konferansa davet etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya seyircisiz oynama cezası...
Sonraki Haber Başkan Akpınar çarşıdaki tamiratları denetledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?