ANA SAYFA > İZMİR > AB diyaloğu Kemalpaşa’da fark yaratacak

AB diyaloğu Kemalpaşa’da fark yaratacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AB diyaloğu Kemalpaşa’da fark yaratacak

Avrupa Birliği Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen ve Kemalpaşa Belediyesi ile Çambel Şebnem Kardıçalı Orta Okulu işbirliğiyle hazırlanan Comenius Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında Kemalpaşa’ya gelen 16 eğitmen, Anadolu Kültürü’nü yakından tanıma fırsatı buldu. Farklı kültürleri bir araya getirerek duyarlılık sağlamayı hedefleyen proje kapsamında, Kemalpaşa’daki öğrenci ve öğretmenlerin yabancı dil öğrenme noktasında motivasyonun artırılması planlanıyor.

Avrupa Birliği uyum sürecinde, Türkiye ile birlik arasında kültür ve eğitim alanlarındaki diyaloğu geliştirmek amacıyla kolları sıvayan Kemalpaşa Belediyesi, Çambel Şebnem Kardıçalı Orta Okulu ile ortaklaşa hazırladığı Comenius Okul Ortaklıkları Projesi, ilk meyvelerini verdi.

Proje kapsamında Anadolu kültürünü yakından tanımak için Kemalpaşa’ya gelen 16 eğitmen belediyeyi ziyaret ederek, hem süreç hakkında bilgi aldı hem de geldikleri ülke ve kültürleri tanıtma fırsatı buldu.

Avrupa Birliği Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen proje kapsamında Almanya, Hırvatistan, İtalya, İspanya, İngiltere ve Kıbrıs’tan gelen eğitmenler Kemalpaşa’da hem ilçeyi hem de Anadolu kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Kısa adı SPRING olan proje ile farklı kültürlerdeki öğrenci ve öğretmenler arasındaki diyaloğu geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, “Bu proje kapsamında öğrencilerimizin oyun yoluyla yeterliliklerini geliştirmeyi; kültürler arası duyarlılığı ve etkileşimi arttırmayı; okul ortamında ise öğrenci ve öğretmenlerin farklı Avrupa kültürlerini tanımasını hedefledik” diye konuştu.

Avrupa’dan gelen misafirleri belediyede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Türkmen, “Yurtdışından gelen eğitmenlerle öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırıp, dil bariyerlerini kırmalarını; aynı zamanda okulların materyal ve deneyimlerini paylaşarak proje kapsamında mevcut eğitim kalitelerini arttırmayı planlıyoruz” ifadesinde bulundu. Bu tür projelerin aynı zamanda kentin bilinirliğinin artmasında önemli roller üstlendiğini kaydeden Türkmen, ilçenin önemli değerlerinden birisi olan Nazarköy’ün ‘nazar boncuğunu’ da bu kapsamda gelen misafirlere tanıtılacağını söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bulut oyuncaklı parklarda tek sınır çocukların hayal gücü olacak
Sonraki Haber Esnaf için çözüm projelerini açıklayacaklar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?