ANA SAYFA > SPOR > 94 yıllık tarihi fotoğraf Mısır kulübünün arşivlerinden çıktı

94 yıllık tarihi fotoğraf Mısır kulübünün arşivlerinden çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
94 yıllık tarihi fotoğraf Mısır kulübünün arşivlerinden çıktı

Gazetemizin “Karşıyaka Nostalji” sayfasında, Karşıyaka tarihinin bilinmeyenlerini ortaya çıkartıp, Karşıyakalılar ile ilk kez paylaşan Araştırmacı Bedri Cumhur Doğu, 187. Sayımız olan Ağustos sayımızda Mısır’ın İskenderiye kenti takımı El İttihad takımının 1926 yılında şehrimize ziyareti ve detaylarını paylaştığı araştırmasından sonra, İttihad kulübü ile iletişime geçerek, kulübün tarihçisi Amr Sabry ile tanıştı.

Amr Sabry’ye kendi arşivlerini açan Bedri Cumhur Doğu, İttihad kulübünün arşivinden çıkan fotoğrafa çok şaşırdı. Kendi sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraf kısa sürede Karşıyakalılar tarafından viral oldu.

Mısır – El İttihad kulübü arşivindeki fotoğrafta; İzmir'e giren ilk Türk süvarilerinin komutanı Fahrettin Altay Paşa, Karşıyaka’nın ilk belediye başkanı ve Karşıyaka Spor Kulübü Kurucularından Fikri Altay bey ile birlikte Karşıyaka Spor Kulübü kurucularından Kadızade Zühtü Işıl bey’in 10 Ağustos 1926 tarihli, Alsancak Stadyumunda oynanan Karşıyaka – Beşiktaş maçını tribünden izlerken çekilmiş tarihi fotoğraf böylelikle gün yüzüne 94 yıl sonra çıkmış oldu.

Basılı gazetemizi bulamadıysanız, gazetemize www.karsiyakahabergazetesi.com web sitesinden de ulaşabilirsiniz.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 3 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balık yetiştiriciliğine yeni bir besin kaynağı kazandırılacak
Sonraki Haber Çiğli Belediyesi’nden “Evde Dil Terapisi” hizmeti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Ali Ali 21.09.2020

Harika bir foto tebriks

yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?