ANA SAYFA > İZMİR > 9 Eylül'de saat 9'da

9 Eylül'de saat 9'da

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
9 Eylül'de saat 9'da

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 94. yılı etkinliklerine Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde açtığı “9 Eylül 1922 Esaretin Sonu” sergisiyle başladı. Kurtuluş anılarının canlandırıldığı sergide o döneme ait değerli obje ve fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmirlileri 9 Eylül sabahı saat 9’da yapılacak Zafer Yürüyüşü’ne davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından hazırlanan “9 Eylül 1922 Esretin Sonu” adlı sergi, İzmir’in kurtuluşunun 94. yılı kapsamında kentlilerin beğenisine sunuldu.  İki ayrı temada hazırlanan sergide, 1923 yılı ve sonrasının 9 Eylül kutlamalarına ait fotoğraflar ve işgalden kurtuluşa 9 Eylül Zaferi’nin anlatıldığı obje ve fotoğraflar yer aldı. 1 ay boyunca ziyarete açık kalacak serginin açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in kurtuluş ve kuruluşun kenti olduğunu belirterek, “Ülkemiz 9 Eylül’de işgalden kurtuldu ve 1. İktisat Kongresi’yle yine İzmir’de kuruldu. Bu anıları yaşatmaya, hatırlatmaya, genç kuşaklara öğretmeye ihtiyacımız var. Esaretin Sonu Sergisi, İzmir’in kurtuluşu ve ülkenin kuruluşu hakkında öğretiyi arttırmak ve farkındalık yaratmak için son derece önemli” diye konuştu.

Başkan’dan bayrak çağrısı
Bu sene 9 Eylül’ü tüm İzmirli hatta Egeli hemşerileriyle birlikte ilk günkü gibi coşkulu bir biçimde kutlamak istediklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Evlerimizi, iş yerlerimizi, balkonlarımızı bayraklarla donatmak zorundayız. Bunu özellikle ve özellikle hemşerilerimizden istirham ediyorum. Sizleri 9 Eylül sabahı saat 9’da Basmane Karakolu’nun önünden başlayacak Anafartalar yürüyüşüne davet ediyorum. İzmirli hemşerilerimizle birlikte, ellerimizde sadece Türk bayraklarının dalgalanacağı yürüyüşte birlik, beraberlik ve dayanışmamızı kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun 94. yılında da sürdürdüğümüzü herkese göstermek için orada olalım” dedi. 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 1 ay boyunca açık kalacak sergiye katkıları nedeniyle Cem Üsküp, Orhan Beşikçioğlu, Abdullah Karademir ve Gürhan Özsamancı’ya birer teşekkür plaketi verdi.

Savaşın izleri
İzmir’in kurtuluşu etkinlikleri kapsamında iki ayrı alanda hazırlanan “9 Eylül 1922 Esaretin Sonu” adlı sergi, 1923 yılı ve sonrasının 9 Eylül kutlamalarına ait fotoğraflar ve işgalden kurtuluşa 9 Eylül Zaferi’nin anlatıldığı obje ve fotoğraflardan oluşuyor. O döneme objeler arasında en çok tüfek, kılıç, dürbün, mermi, el bombası, süngü ve kasatura gibi savaş araçları ilgi görüyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK Yönetim Kurulu'ndan ''stat'' açıklaması
Sonraki Haber Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması sonuçlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?