ANA SAYFA > EĞİTİM > 9 Eylül Üniversitesi'nde gıda israfı olmayacak

9 Eylül Üniversitesi'nde gıda israfı olmayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
9 Eylül Üniversitesi'nde gıda israfı olmayacak

Her gün binlerce mensubuna yemek hizmeti veren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), örnek bir çalışmaya daha imza atarak yemekhanelerindeki kart yükleme sistemini yeniledi. Uygulama sayesinde öğrenci ve personelin menüsünü beğendiği günün yüklemesini yapabileceğini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yeni sistemle olası aksaklıkların önüne geçmeyi hedeflediklerini; üniversitede gıda israfına izin vermeyeceklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), önemli bir çalışmaya daha imza atarak, bünyesinde bulunan 24 yemekhanesinde kullanılan kart yükleme sistemini yeniledi.  Her gün binlerce mensubuna yemek hizmeti sunan DEÜ’de yeni hayata geçirilen sistem sayesinde akademik ve idari personel ile öğrenciler, istedikleri günün menüsünü internet ortamından kartlarına yükleyebilecek. Bu sayede üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na mutfaklarında hem daha kesin sayıda yemek hazırlanması sağlanacak hem de yemek israfının önüne geçilecek. Yeni uygulamanın örnek bir çalışma olduğunu açıklayan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yeni sistemin 21 Ocak 2019 tarihi itibariyle hizmete açılacağını; bir hafta sonraki yemek listesinden kartlara dolum yapılmaya başlanacağını kaydetti. Kamuda tasarruf ilkesine uygun olarak hayata geçirilen yeni sistemin tasarruf sağlayacağını kaydeden Rektör Hotar, “Biz, 85 bin mensubu olan son derece büyük bir aileyiz. Kendi bünyemizde yer alan ve gıda standartlarına uygun olarak üretim yapan mutfaklarımızda her gün binlerce kişilik yemek hazırlıyoruz. Bu çok önemli bir iş ve her aşamasının çok iyi planlanması gerekiyor. Bu sistem sayesinde yemeklere olan talebi önceden gördüğümüz için daha net bir üretim planlaması yapacağız. Böylece gereksiz satın almaların da önüne geçeceğiz” dedi. 

Hazırlanan yemek listesinin internet ortamında görüleceğini ve kişinin istediği günün menüsünü seçerek bunu kartına yükleyebileceğini bildiren Rektör Hotar, “Mensuplarımız diledikleri menüyü internet üzerinden kartlarına yükleyebilecek. Bir süre önce kredi yüklemesinin kredi kartı yoluyla yapılmasını da sağladık. Böylece mensuplarımız hem kart yüklemelerini yapacaklar hem de menüsünü beğendikleri günü seçebilecekler. Gıda israfını önleyecek sistem hayırlı olsun” diye konuştu. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber All Star ve Karşıyaka
Sonraki Haber Bu kez de Zübeyde Hanım Mahallesi'nde çocuk parkı yandı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?