ANA SAYFA > İZMİR > 9 Eylül Maratonu’na rekor katılım

9 Eylül Maratonu’na rekor katılım

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
 9 Eylül Maratonu’na rekor katılım

Bu yıl 1050 atletin katılımıyla rekora ulaşan “İzmir’in Kurtuluşu Yarı Maratonu” büyük bir çekişmeye sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yarı maratonu, erkeklerde Etyopyalı Regasa, kadınlarda Senem Eser ilk sırada tamamladı. İzmir’e renkli bir Pazar sabahı yaşatan 21 kilometrelik yarı maratonu başarıyla bitirenler arasında İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da vardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve sadece Türkiye’den değil, farklı ülkelerden ve her yaştan atletin katıldığı “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Yarı Maratonu” bu yıl üçüncü kez koşuldu. Her geçen yıl daha büyük bir ilgi gören 21 kilometrelik yarışa katılım ise 1050 atletle bu yıl rekora ulaştı. Saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan “İzmir’in Kurtuluşu Yarı Maratonu’nun startını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı takip ederek İnciraltı Dokuz Eylül Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi önünden dönüş yaptıktan sonra tekrar aynı güzergahı izleyerek Cumhuriyet Meydanı’ndaki varış noktasına ulaşmak için ter döktüler.

Etyopyalılar damga vurdu
Sadece katılımcıların değil, sporsever İzmirlilerin de izleyici olarak büyük ilgi gösterdiği yarı maratonda büyük erkekler kategorisinde ipi göğüsleyen Etyopyalı atlet Fetene Alemu Regasa oldu. İkinciliği yine aynı ülkeden Sulte Gure Timberle, üçüncülüğü ise Türk atlet Ercan Muslu elde etti. Kadınlarda ise yarışın galibi Senem Eser oldu. 21 kilometrelik parkuru Şeyma Yıldız ikinci, Elif Karabulut ise üçüncü sırada tamamladı. Erkekler kategorisinde dereceye giren atletlerin ödül ve madalyalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi. İlk üçe giren kadın sporcular ise ödül ve madalyalarını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar’dan aldı.

Başkan’dan İzmirlilere 9 Eylül daveti
Yarışma sonunda Cumhuriyet Meydanı’ndaki İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl üçüncü kez koşulan “İzmir’in Kurtuluşu Yarı Maratonu” ile birlikte aynı zamanda kentteki 9 Eylül kutlamalarının da startını verdiklerini söyledi. Türkiye’nin hemen her kentinden rekor sayıda atletin katılımının mutluluk verici olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, İzmirliler adına tüm katılımcılara teşekkür etti. 9 Eylül’ün sadece İzmir’in değil, ülkenin kurtuluşu anlamına geldiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm İzmirlileri 9 Eylül günü Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek etkinliklere katılmaya ve günün coşkusuna ortak olmaya çağırdı.


Balbay’ın büyük başarısı
Sıcak havaya rağmen 21 kilometre uzunluğundaki zorlu parkuru tamamlayan atletlerden biri de CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’dı. Varış çizgisinde tebrikleri kabul eden Balbay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirdiği başarılı organizasyon nedeniyle teşekkür etti. Sporu “bedenin kitap okuması” olarak tanımlayan Mustafa Balbay, her yaştan insanın sağlıklı bir yaşam için spor yapması gerektiğini vurguladı. Balbay’ı ilk kutlayanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vardı.
 
Bu yıl 1050 atletle rekor sayıda katılımın yaşandığı "9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu Yarı Maratonu"nda geçtiğimiz yıl 410, önceki yıl ise 357 atlet mücadele etmişti.

Yarışmada erkekler ve kadınlar kategorilerinde ilk üçe giren atletlerin dereceleri ise şöyle:

Erkekler:
1. Fetene Alemu Regasa - (01.06.47)
2. Sulte Gure Timberle - (01.07.55)
3. Ercan Muslu - (01.08.40)

Kadınlar:
1. Senem Eser - (01.18.09)
2. Şeyma Yıldız - (01.18.57)
3. Elif Karabulut - (01.21.57)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yeni arabalı vapur “Hasan Tahsin" körfezle buluştu
Sonraki Haber Kaf Kaf'ta basketbol kombinesi alana voleybol hediye

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?