ANA SAYFA > SPOR > 81 Karşıyaka taraftarına adli işlem…

81 Karşıyaka taraftarına adli işlem…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
81 Karşıyaka taraftarına adli işlem…

Karşıyaka-Göztepe derbi maçında olay çıkaran, stada havai fişek ve işaret fişeği sokup yakan, küfreden, pankart açan ve taşıyan, usulsüz giren 81 Karşıyaka ve 32 Göztepe taraftarı, kameralarla tespit edilip haklarında adli işlem başlatıldığı açıklandı.

Karşıyaka ve Göztepe taraftarları Stadyum Metro İstasyonu ve Fatih Caddesi üzerinde, taş ve sopalarla birbirlerine saldırmış, polisin müdahalesiyle olaylar büyümeden engellenmişti. Yaşanan arbede, polis ekipleri tarafından kameralarla kayıt altına alınmıştı. Ayrıca polis, tribünlere bir kartla iki kişi olarak, usulsüz, başkasına ait kartla ve yasaklıyken girildiği, küfürlü tezahürat yapıldığı, meşale ve atkı yakıldığı, işaret fişeği atıldığı ve spor ahlâkına aykırı pankart taşındığı tespit edildi. Müsabakadan önce, esnasında ve sonra Atatürk Stadyumu'nda ve geliş gidiş güzergahlarında, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a muhalefet eden şahısların tespiti amacıyla stadyum Passolig sistemine entegre kameralar ile Radyo TV ve Foto Film Şube Müdürlüğü görevlilerince kaydedilen görüntüler üzerinde, Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar sonucunda işaret fişeği ile Göztepe taraftarının yaralanmasına sebep olan O.M. (25) isimli Karşıyaka taraftarı yakalandı. Zanlı, savcılıktan serbest bırakıldı. Olaylara karışan 81 Karşıyaka ve 32 Göztepe taraftarı olmak üzere toplam 113 şahıs yakalandı. Bunlara, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’a uygun olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklandıklarına ilişkin tebligat yapılarak adli işlem başlatıldı.

Diğer yandan Mersinli Mahallesi, Fatih Caddesi'ndeki olaylara karışan şahısların tespit ve yakalama çalışmalarına devam ediliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kemal Özdeş istifa etti
Sonraki Haber Karşıyaka’da evleri soyan 5 hırsız tutuklandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?