ANA SAYFA > GÜNDEM > 8 Mart’ta Karşıyaka'da 8 bin kadın türkü söyleyecek

8 Mart’ta Karşıyaka'da 8 bin kadın türkü söyleyecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
8 Mart’ta Karşıyaka'da 8 bin kadın türkü söyleyecek

Kadınların emek, direniş ve hak mücadelesinin sembolü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Karşıyaka’da farklı etkinlikler ve coşkuyla kutlanacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek “8 Mart’ta 8 Bin Kadın Türkü Söylüyor” etkinliğiyle, Türkiye’nin en kalabalık halk korosu oluşturulacak. Kadına yönelik şiddet, türkülerle protesto edilecek.

Karşıyaka Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü’nde “Sazımızın Telinden Kadınlarımızın Dilinden, 8 Mart’ta 8 Bin Kadın Türkü Söylüyor” etkinliğine ev sahipliği yapacak. 8 Mart Pazar günü Karşıyaka Demokrasi Meydanı’nda saat 14.00’te başlayacak dev organizasyon için haftalar öncesinden hazırlıklara başlandı. Sanatçı Saime Cantürk’ün koordinatörlüğünü üstlendiği proje kapsamında, İzmir’in pek çok ilçesinde komiteler oluşturuldu. Dernekler, sendikalar ve muhtarlıklar ile işbirliği yapıldı.

En az 8 bin kadının katılması planlanan etkinlikte Türkiye’nin en kalabalık halk korosu oluşturulacak. Aliağa’dan Çeşme’ye, Seferihisar’dan Tire’ye kadar İzmir’in pek çok ilçesinden binlerce kadın, dev koroda yerini alacak. Sanatçılar Saime Cantürk, Makbule Kaya ve Hayal Has’ın sahneye çıkacağı organizasyonda, türküler hep bir ağızdan, barış ve eşitlik için söylenecek. Son dönemde artan kadına şiddet olayları da türkülerle protesto edilecek. Etkinlik, kadın hakları konusunda toplumsal bilinç oluşturulması hedefine de katkı sağlayacak.

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm hafta boyunca farklı etkinliklere imza atacak. 2 Mart Pazartesi saat 16.00’da, Çarşı Kültür Merkezi’nde ‘3. Sayfa Kadın Haberleri ve Karma Sergi’nin açılışı yapılacak. 4 - 8 Mart tarihleri arasında, Ahmet Piriştina Rekreasyon Alanı’nda ‘El Emeği Ürünleri Satış Kermesi’ düzenlenecek. 6 Mart Cuma saat 16.00’da, Mavişehir Arena’da ‘Kadın Masterlar Futbol Turnuvası’ gerçekleştirilecek. 7 Mart Cumartesi saat 16.00’da Çarşı Kültür Merkezi’nde Burhaniye Öykü Atölyesi tarafından “Ey Kadınlar Nerdesiniz?” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek. 8 Mart Pazar saat 11.00’de Karşıyaka Çarşı’da ritim grubu gösterileri yapılacak. Akşam saat 20.00’de de Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda “Kadın İsterse” oyunu sahnede olacak.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da öğrencilere verginin önemi anlatılıyor...
Sonraki Haber Erik Truffaz, 22. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?