ANA SAYFA > İZMİR > 651 Bornovalı 10 ton zayıfladı

651 Bornovalı 10 ton zayıfladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
651 Bornovalı 10 ton zayıfladı

Bornova Belediyesi’nin 2011 yılında hayata geçirdiği Özgül Gündüz Halk Sağlığı Mekezi her yaştan binlerce vatandaşın derdine derman oluyor. Evde bakım hizmetleriyle yaşlı , hasta, loğusa ve bebek bakımları gerçekleştirilen merkezde ayrıca diyetisyen ve diş hekimi de hizmet veriyor. 2014 yılından bu yana kilo vermek için merkeze başvuran 651 vatandaş ise yaklaşık 10 ton kilo verdi.

Bornova Belediyesi’nin vatandaşların sağlığı için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Belediye tarafından 2011 yılında Yunus Emre Mahallesi’nde hizmete açılan Özgül Gündüz Halk Sağlığı Mekezi Bornova Belediyesi'nin sağlık üssü haline geldi. Evde bakım hizmetlerinden, hastalık izleme programına kadar pek çok özel hizmet veren merkez, aynı zamanda fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşların da derdine çözüm oluyor. Böylece obeziteye bağlı gelişebilecek olan kronik hastalık riskleri de minimum düzeye indiriliyor.

2 yılda 10 ton kilo kaybı

Merkezde bulunan diyetisyen kilo problemi yaşayan Bornovalılara yardımcı oluyor. Bu güne kadar 18-65 yaş arası 651 hasta toplamda yaklaşık olarak 10 ton kilo verdi. Kan tahlillerini yaptırarak merkeze başvuran vatandaşlar  diyetisyen tarafından hazırlanan tıbbi beslenme tedavileri ile kalıcı olarak kilo verebiliyor. Böylece vatandaşların sağlıklı beslenerek, yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanıyor.

Merkezde diş tedavisi de yapılıyor

Bornova Belediyesi Özgül Gündüz Halk Sağlığı Mekezi, içinde randevu sistemi ile çalışan bir diş hekimi de bulunuyor. 2012 yılından bu yana bin 162 çocuk, 200 gebe ve loğusa, 2 bin 41’de yaşlı olmak üzere toplam 3 bin 403 kişiye Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti verildi. Hizmet kapsamında bakıma muhtaç olan hastalar  ve yaşlılar için de ev ziyeretleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca spor kursları ile Mevlana Toplum Bilim Merkezinde eğitim alan çocuklara ve Kadın Sığınma Evinde kalan misafirlerede belli aralıklarda Ağız ve Diş Sağlığı eğitimleri veriliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Urla'da parklar yenilendi
Sonraki Haber Kapatılan Fatih Koleji imam hatip lisesi oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?