ANA SAYFA > EĞİTİM > 60 bin öğrenci için üniversite eğitimi hayali devam ediyor

60 bin öğrenci için üniversite eğitimi hayali devam ediyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
60 bin öğrenci için üniversite eğitimi hayali devam ediyor

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, ek kontenjan döneminde tercih yapma hakkı bulunan 60 bin öğrenciye seslendi: “Severek yapacağınız meslek için seçim yapın.”

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, ek kontenjan döneminde tercih yapacak üniversite adayları ve aileleri için önerilerde bulundu. Üniversite eğitiminin akademik yönünün yanı sıra kişiye meslek kazandırması nedeni ile çok önemli olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, “Edinecekleri meslek ile tüm hayatlarını şekillendireceklerini unutmadan, adayların mutlaka istedikleri eğitimi alacakları fakülte ve bölümleri tercih etmesi gerekiyor” dedi. Sayıları 80’e yaklaşan vakıf üniversitelerin, devlet üniversitelerine oranla daha dinamik ve çağdaş eğitime uyumlu olduğuna dikkat çeken Erciyeş, tercih yapacak adayların mutlaka uzman desteği alması gerektiğini söyledi.

Üniversitede okumuş olmak için tercih yapmayın!

Üniversite adaylarına “sadece üniversitede okumuş olmak için tercih yapmayın” diye seslenen Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, “Kişiler, donanımlarına, ilgi ve ihtiyaçlarına uygun eğitimi aldıkları sürece mesleklerinde de başarılı olacaklarını unutmamalılar. Ömür boyu severek yapacakları meslek için öğrenciler fakülte ve bölüm seçilmeli” dedi. Ek kontenjan döneminde tercih yapacak olmanın adaylara daha iyi düşünme fırsatı sağladığını söyleyen Erciyeş, “Ek kontenjan dönemi, dezavantajı avantaja çevirmek için kullanılacak bir fırsat. Uzmanlar ile görüşülerek yapılacak tercihler adaylara iyi bir gelecek sağlayacak. Hiçbir aday, okumak istemediği bölümü tercih etmesin” dedi.

Vakıf üniversiteleri beyin göçünü tersine çeviriyor

Sayıları her yıl artan vakıf üniversitelerinin eğitim anlayışı ve sunduğu olanaklar ile Türkiye için beyin göçünü tersine çevirdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, “Vakıf üniversitelerinin pek çoğu yurt dışında eğitim ve çalışma deneyimine sahip akademisyen kadrosu, karar alma ve uygulama aşamasındaki dinamizmi, yabancı dil eğitiminde yarattıkları fark ve sunduğu olanaklarla eğitim süresince ve sonrasında öğrenciler için büyük avantajlara sahip” dedi. Sanayi-üniversite işbirliği ve kariyer merkezlerinin yoğun çalışmaları nedeni ile vakıf üniversitelerinin artık mezuniyet öncesi öğrencilerine iş imkânı sunduğuna vurgu yapan Gülnur Erciyeş, “Farklı bir şehirde devlet üniversitesinde okuyup yurtta kalma şartlarından daha ekonomik bir bütçe ile artık vakıf üniversitelerinde eğitim almak mümkün” dedi.

Okurken burs kazanın

Sadece üniversiteye girerken değil, eğitim boyunca gösterilen akademik başarının yanı sıra sosyal, sportif ve sanatsal başarıların da vakıf üniversitelerinde öğrencilere burs olarak geri döndüğünü hatırlatan Erciyeş, “İzmir Üniversitesinde yaklaşık olarak her iki öğrenciden biri burslu eğitim alıyor. Öğrencilerimizin tüm başarıları burslar ile ödüllendiriliyor” dedi. Erciyeş, tüm öğrencilerinin burslu eğitim aldığı Mühendislik Fakültesi bölümlerinin yanı sıra Güzel Sanatlar ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümleri, hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri için ek kontenjan döneminde adayların İzmir Üniversitesi’ni tercih edebileceklerini hatırlattı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Sırbistan'da 2.oldu
Sonraki Haber Mavişehir Rotary Kulübü Meslek Hizmet ödülleri verildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?