ANA SAYFA > EĞİTİM > 6 projeye 6 uluslararası ödül

6 projeye 6 uluslararası ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
6 projeye 6 uluslararası ödül

16-22 Nisan tarihlerinde Romanya’nın Cluj Napoca şehrinde düzenlenen 23th International Conference of Young Scientists (ICYS) yarışması 28 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri ICYS’de 5 farklı kategoride 6 projeyle Türkiye’yi başarıyla temsil etti ve Romanya’dan 6 ödülle döndü.

Yaşam Bilimi Kategorisinde Ezgi Balkır ve Seray Uğur gümüş madalya, Bilgisayar ve Mühendislik kategorisinde Gülce Afacan, Selin Sunar gümüş madalya, Fizik kategorisinde Hüseyin Kutluay Çakadur gümüş madalya kazanırken, Özgür Ülker ve Güven Çömezoğlu bronz madalya, Çevre Bilimi kategorisinde İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer bronz madalya, Matematik kategorisinde ise Eralp Akçay bronz madalya kazandı.

İfk Projelerden sorumlu müdür yardımcısı Ümit Karademir, "Dünyanın dört bir tarafından gelen gençlerle beraber yarışan öğrencilerimiz aynı zamanda çok güzel dostluklar kurdular. Davranışları ve sıcakkanlılıklarıyla dikkat çeken öğrencilerimiz, dünya çapında tek olan bu konferansta 3 tane dünya ikinciliği ve 3 tane de dünya üçüncülüğünü ülkemize kazandırdıkları için çok mutluyuz. İFK proje bölümü olarak başarılarının devamını dileriz. Geçen yıl bu organizasyon İzmir Üniversitesi tarafından İzmir’de gerçekleştirildi. Katılımcılar bizim düzenlediğimiz ICYS’nin en güzel organizasyon olduğunu mutlulukla dile getirdiler” dedi. İFK’lı öğrencilere Romanya’da proje öğretmenleri Melda Doğanata ve Meltem Gönülol Çelikoğlu da eşlik etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Potada Pınar Karşıyaka’nın gençleri şampiyon…
Sonraki Haber İzmir’in Renkleri ödülleriyle buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?