ANA SAYFA > EĞİTİM > 5. DOESEF’te ödüller sahiplerini buldu

5. DOESEF’te ödüller sahiplerini buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
5. DOESEF’te ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl 5.si düzenlenen kısa adı DOESEF olan (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışması İzmir Fatih Koleji Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sona erdi.

İzmir Üniversitesi ve Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı (DEKVA) tarafından düzenlenen Proje yarışmasında Bilgisayar-Yazılım, Biyoloji, Fizik, Kimya, Mühendislik-Enerji dallarında ilk 3 dereceye girenlerle, Yurt dışındaki 21 Proje yarışmasında ülkemizi temsil edecek projeler, Necdet Doğanata Özel Ödülü ve Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu. Necdet Doğanata Özel Ödülü’nü, Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri Mehmet Erkam Portakal ve Huzeyfe Şirin aldı. Kapanış töreninde İzmir Fatih Koleji öğrencilerinin Akapella gösterisi ve Dila Doğanata’nın merhum dedesi Necdet Doğanata’nın çok sevdiği ve kullandığı “Ateşlenmiş bir ruhun karşısında duracak hiçbir silah yoktur” sözü için yaptığı anime videosu büyük beğeni topladı. 

DOESEF 2016 BİRİNCİLERİ

Jürinin birbirinden seçkin projeler arasında değerlendirme yaparken zorlandığı yarışma sonunda Bilgisayar-Yazılım Dalında Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi’nden Recai Yanmaz, Ayberk Eser; Biyoloji Dalında, Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi’nden Gözde Büyükekşi, Beatrice Teodora Golban; Fizik Dalında, Mat-Fkb Özel Gelişim Fen Lisesi’nden, Deniz İçden, Özge Dikmen; Kimya Dalı’nda, Bursa Işıklar  Askeri Hava Lisesi’nden, Mehmet Erkam Portakal, Huzeyfe Şirin; Mühendislik – Enerji Dalında , Özel Deva Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Buğra Demirkıran, Mehmet Kaan Alper birincilik ödülü sahibi oldular.

Yabancı Katılımcılar Kategorisi’nde de Birinciler Belirlendi

Biyolojide; İspanya, Kimyada ve Bilgisayar-Yazılımda; Güney Kore, Mühendislik-Enerjide Arjantin, Fizikte; Meksika birinci oldular. 

NECDET DOĞANATA ÖZEL ÖDÜLÜ IŞIKLAR ASKERİ LİSESİ’NE

5. DOESEF’in en anlamlı ödülü olan Necdet Doğanata Özel Ödülü ise, Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri Mehmet Erkam Portakal ve Huzeyfe Şirin’e gitti.

DOESEF 2016 sonunda yurt dışındaki 21 yarışmada Ay-Yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak projeler de seçildi.

Törene, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Tayfun Yiğitoğlu, İzmir Milli Eğitim Şube Müdürü Ertan Sözer, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Köy Enstitüleri Karşıyaka’da ölümsüzleşti
Sonraki Haber Uluslararası İzmir Festivali 30 yaşında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?