ANA SAYFA > GÜNDEM > 4.KASİAD&KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni düzenlendi

4.KASİAD&KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni düzenlendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
4.KASİAD&KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreni düzenlendi

Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Osman Avcı “KASİAD & KOSGEB işbirliği ile 120 girişimciye UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ gerçekleştirdiklerini, 90 kursiyerin sertifikalarını törenle sahiplerine verdiklerini, bugünde 4. sınıfları olan ve eğitimi başarıyla tamamlayan 30 kursiyerin sertifikalarını verdiklerini söyledi.

Programın KASİAD açısından büyük önem taşıdığını belirten Osman Avcı “Programın amacının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması olduğunu, bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere hibe ve kredi ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindiklerini söyledi. “Biz beldemiz insanına balık değil balık tutmasını öğretmeyi ve olta vermeyi prensip edindik” diyerek konuşmasını sürdüren Osman Avcı “Belgelerini alan girişimcilerin hazırlayacakları projelerin kabul edilmesi durumunda da girişimcilerin kuracakları işletme için, işletme kuruluş giderleri desteği 3 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği 15 bin TL, İşletme giderleri desteği 12 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL'si geri ödemesiz hibe, 70 bin TL’si geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 100 bin TL alabilecek dedi. Başkan Osman Avcı girişimci adaylarının bu fırsatı değerlendirme çağrısında bulundu.

KOSGEB ile yürütülecek eğitim programı sonrasında seçilecek girişimcilerin tümünün iş kurmasının en büyük dileği olduğunu söyleyen Avcı, şöyle konuştu: KOSGEB'den alacakları hibe, teşvik ve kredilerle kendi iş yerlerini kuracağını, böylece yeni girişimcilerin ilçe ekonomisine katkı ve katma değer sağlayacağını ifade etti. “İlçemizde girişimcilik alanında önemli bir potansiyel var. Bu eğitimlerin açılacak işyerleri ile eğitimli istihdamı artırmak, ilçemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. İzmir'de işsizlik oranını ülke geneline göre biraz daha yüksek. Dolayısıyla devlet, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri birlikte, bu soruna karşı ortak mücadele etmesi gerekiyor.” dedi.

Aynı zamanda Başkan Osman Avcı Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve Kuzey KOSGEB Müdürü Oğuz Kılınç; girişimcilerin işyeri açılışında davet edilir ve zaman uygun olursa hep beraber kurdele kesmeye gelme sözü verdiler.

Bugün yapılan kahvaltılı sertifika töreni Kuzey KOSGEB Müdürü Oğuz Kılınç, Karşıyaka Belediye Başkan yardımcısı Yavuz Pasa, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Emetli ve Karşıyaka Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve ayrıca KASİAD yönetim kurulu üyeleri Süleyman Özsakallı, Suat Akkınay, Özgül Sular, Elif Canaslan, Engin Gökdeniz’in katılımıyla gerçekleşti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de topraksız tarım “yükselen değer” oldu
Sonraki Haber Karşıyakalı öğrencilerin Yamanlar’ın zirvesinde kamp keyfi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?