ANA SAYFA > GÜNDEM > 40 yıl Karşıyakalıları taşıyan 2 vapur batırılacak...

40 yıl Karşıyakalıları taşıyan 2 vapur batırılacak...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
40 yıl Karşıyakalıları taşıyan 2 vapur batırılacak...

İzmir’de körfez ulaşımında yaklaşık 40 yıl hizmet veren münfesih “9 Eylül” ve “Alaybey” yolcu vapurları, yapay resif oluşturmak ve dalış turizmine katkı sağlamak için Karaburun’da Büyükada ve Küçükada açıklarında batırılacak.

“9 Eylül Vapuru”nun batırılması için 30 Nisan’da yapılacak törene İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu katılacak. Törene katılacak misafirler de batırılış işlemini gezi ve yolcu teknelerinden izleyebilecek. 1 Mayıs’ta batırılacak “Alaybey” yolcu vapurunun batırılması işlemine ise dalış sevdalıları eşlik edecek. Batırılma işleminin ardından Karaburun Belediyesi ve balıkçı kooperatifi tarafından vatandaşlara balık ekmek dağıtılacak.

TARİHİN TANIKLARI

İzmir Alaybey Tersanesi’nde 1976 yılında inşa edilen “9 Eylül” ve “Alaybey” vapurları, 40 yıla yakın süre boyunca hem İzmirliye hizmet verdiler hem kentin tarihine tanıklık ettiler. Karşıyaka ve Konak iskeleleri arasında martılarla beraber yan yana sayısız yolculuk yaptılar. Hiç durmadan devam ettikleri bu yolculuk sonunda 2012’de ekonomik ömürlerini tamamlayarak emekliye ayrıldılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karaburun Belediyesi arasında yapılan protokolle, Karaburun Belediyesi’ne tahsis edilen vapurlar, gerekli izinlerin tamamlanması ve temizlik ile arındırma çalışmaları sonucunda batırılmaya hazır hale getirildi. Önce “9 Eylül”, bir gün sonra da “Alaybey” vapurları, yaklaşık bir saat sürecek işlem sonucunda Karaburun açıklarında emniyetli şekilde batırılacak. İzmirlilerin anılarında büyük yeri olan vapurlar, Ege’nin mavi derinliklerindeki yeni yaşamlarında da hayalleri süslemeye devam edecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bülent Delican'dan 23 Nisan mesajı
Sonraki Haber Mutlu Altuğ: ''Bir karar vermiş değilim''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?