ANA SAYFA > GÜNDEM > 4 bin ailenin ihtiyaçları ''Elele'' karşılandı

4 bin ailenin ihtiyaçları ''Elele'' karşılandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
4 bin ailenin ihtiyaçları ''Elele'' karşılandı

Karşıyaka Belediyesi’nin hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan ‘Butik Elele’ hizmeti, geçtiğimiz yıl 4 bin ailenin yüzünü güldürdü. Butik Elele’ye yapılan bağışlarla, dar gelirli ailelerin hem ev eşyası hem de giysi ihtiyaçları karşılandı.

Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla dar gelirli vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışan Karşıyaka Belediyesi, ‘Butik Elele’ ile 2015 yılında 4 bin aileye yardım eli uzattı. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuran ve gerekli incelemeleri yapılan yurttaşların giysi ve ev eşyası ihtiyaçları, Butik Elele’ye gönderilen bağışlarla karşılandı. Yardımlar arasında sıfır ya da ikinci el giysilerden mobilyaya kadar çeşitli eşyalar yer aldı.

Butik Elele hizmeti kapsamında; vatandaşların bağışlamak istediği eşyalar görevliler tarafından evlerinden teslim alınıyor. Hayırseverler, 369 64 02 numaralı telefondan randevu alarak bu imkandan yararlanabildikleri gibi, bağışlarını bizzat Butik Elele’ye veya belediye binasına da teslim edebiliyor. Titizlikle tasnif edilip hazır hale getirilen eşyalar, randevu sistemiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hem sıfır hem de ikinci el bağışların kabul edildiği Butik Elele’de; her mevsime uygun giysiler, yatak, koltuk, masa, buzdolabı, televizyon, fırın, mutfak malzemeleri gibi farklı ürünler bulunuyor.

Hayırseverlerin bağışlarıyla büyüyen Butik Elele’nin Karşıyaka’da dayanışmanın merkezi haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka halkının dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla büyüyüp güçlenen Butik Elele sayesinde dar gelirli yurttaşlarımızın eksikleri gideriliyor, yüzleri gülüyor. Bağışlar en doğru adreslere ulaştırılırken, toplumsal hassasiyetlere de dikkat ediliyor. Dar gelirli ailelerimizi bu hizmetimizden yararlanmaya, imkanı olan tüm yurttaşlarımızı da bağış yapmaya bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Pınar Süt'te...
Sonraki Haber Bedri Baykam: “Çağdaş İzmir, Sanata Daha Yakın Olmalı”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?