ANA SAYFA > GÜNDEM > 355 vatandaş, tramvaya dava açtı

355 vatandaş, tramvaya dava açtı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
355 vatandaş, tramvaya dava açtı

İzmir'de çoğunluğu "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen 355 kişi Konak- Karşıyaka Tramvay imalatları ile Göztepe alt geçit ve marina inşaatının iptali için dava açtı.

İzmir'de çoğunluğu "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen 355 kişi Konak- Karşıyaka Tramvay imalatları ile Göztepe alt geçit ve marina inşaatının iptali için avukatları Mustafa Kemal Turan, aracılığıyla İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Avukat Turan, Konak ve Karşıyaka Tramvayları için dava açan müvekillerini bilgilendirmek için Göztepe Parkı'nda toplantı yaptı. Geçerli bir ulaşım master planına dayanmadan ve 1/25.000 çevre düzeni planı ve 1/5000 ölçekli imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu bulunmayan projeyi "gecekonduya" benzeten Av. Mustafa Kemal Turan, projenin yasaya aykırı olduğunu savundu.  

Odalar ve bazı sivil toplum kuruluşlarının, imalatlar için daha önce eleştirilerde bulunduğunu anlatan Turan, "355 İzmirli olarak bu hususu Türk adaletine taşıyarak gerçek bir hemşehrilik bilinci ile bu davayı açtık. Ulaşım master planı olmadan ve yasa gereği yapılması gereken imar planları revizyonlarını gerçekleştirmeden ihale açan ve ihalenin kesinleşmesinden sonra Konak tarafında 5 kez, Karşıyaka tarafında ise 4 kez güzergah değiştiren Büyükşehir Belediyesi deneme yanılma yolu ile idari işlem yapmakta ve sonuç itibariyle kamunun zararına yol açmaktadır" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu'ndan katı atık tesisi çağrısı
Sonraki Haber Karşıyaka'da korkutan orman yangını

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?