ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 32. Uluslararası İzmir Festivali'nde ''En''lerin konseri

32. Uluslararası İzmir Festivali'nde ''En''lerin konseri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
32. Uluslararası İzmir Festivali'nde ''En''lerin konseri

32. Uluslararası İzmir Festivali üçüncü konserinde Efes Antik Tiyatro’ya taşınıyor. 11 Haziran 2018 Pazartesi günü Alman, Avusturya ve Rus repertuarının en ünlü icracısı şef Gerard Schwarz yönetimindeki, dünyanın en çok kayıt yapan topluluğu olan İngiliz Oda Orkestrası eşliğinde dünyanın en tanınmış piyano ikilisi Güher – Süher Pekinel, dünyanın en güzel konser mekânlarından biri olan Efes Antik Tiyatro’da konser verecek.

İki yıl aradan sonra Türkiye’de verecekleri ilk konserde Güher-Süher Pekinel Piyano İkilisi Francis Poulenc’in İki Piyano ve Orkestra için Re minör Konçertosunu çalacak. İngiliz Oda Orkestrası (ECO) konserde Sergei Prokofiev’in Re Majör, 1. Senfonisi “Klasik”,  Antonín Dvořák’ın  Si Majör, Noktürn’ü ve Ludwig van Beethoven’in Fa Majör 8. Senfonisi de seslendirilecek.

Amerikalı orkestra şefi Gerard Schwarz, hareketli performansları, yenilikçi programlaması ve kapsamlı bir kayıt kataloğu ile uluslararası alanda tanınıyor. Klasik müziğin daha iyi anlaşılmasını ve zevkini teşvik etmek için, Beysbolda olduğu gibi, en iyi müzikal atletlerden oluşan bir “all-star” takımı yaratan Schwarz, 300’ün üzerinde dünya prömiyeri, 350’nin üzerinde kayıt ve onlarca büyük ödül ile klasik müziğin zirvesinde yer alıyor.

Olağanüstü şiirsel müzik anlayışları, özgün stilleri içinde mükemmelleşmiş yorumlarıyla, uluslararası müzik camiasında özel bir yerleri olan Güher ve Süher Pekinel’in geniş diskografileri, dünyaca tanınmış plak şirketleri tarafından kaydedilen, iki piyano için yazılmış tüm başlıca eserleri kapsıyor. İkilinin 2018 sonbaharında yayınlanacak son çalışmaları 7 CD, 1 Blue-Ray ve 4 DVD’de ve 1 Kitap’tan oluşan “Treasures”, iki piyano ve orkestra için 10 konçerto ile birlikte Güher & Süher Pekinel’in Floransa’da Opera’nın açılışı için Zubin Mehta yönetimindeki Maggio Musicale ile beraber verdikleri Bartók konserinin canlı kaydının yanı sıra, Berlin Filarmoni’nin perküsyonistleri Raphael Haeger ve Simon Rössler ile yapılan canlı kaydını ve ayrıca Jacques Loussier Trio ile kaydettikleri DVD ve CD’leri de içeriyor.

Güher – Süher Pekinel ile uzun ve eski bir dostluğa sahip İngiliz Oda Orkestrası’nın (ECO) diskografisi, 400'den fazla bestecinin 1.500'den fazla eserinden oluşan 891 kayıt içerir.ECO, diğer orkestralardan çok daha fazla ülkede performanslar sergilemiş ve dünyanın en iyi müzisyenlerinin çoğuyla birlikte çalmıştır. Orkestra, aralarında Dario Marianelli’nin ödüllü müziğinin yer aldığı Kefaret, Aşk ve Gurur ile pek çok James Bond filminin müziklerinin yer aldığı birçok başarılı filmin müziklerini kaydetmiş, farklı film ve televizyon projelerinde yer almıştır. ECO, orkestranın müzisyenleri tarafından yönetilen, İngiltere ve yurt dışındaki topluluklar ve okullardaki birçok ortama müzik katan sosyal yardım programı Close Encounters ile gurur duymaktadır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atık malzemeden ejderha yaptılar
Sonraki Haber Keşke!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?