ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 30. Uluslararası İzmir Festivali başladı

30. Uluslararası İzmir Festivali başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
30. Uluslararası İzmir Festivali başladı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 30. Uluslararası İzmir Festivali, AASSM’de düzenlenen sergi açılışı, kokteyl, tören ve uzun yıllar unutulmayacak bir konserle başladı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Festival anasponsoru Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, üst düzey yöneticiler, oda başkanları, sanatçılar ve sanatseverlerin katıldığı törende konuşan İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir’in mitolojik değerlerine değindi ve kadim bir kültüre sahip İzmirlilerin 30 yıldır Festivallerine sahip çıktığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise otuz yıldır düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali’nin kentin kültür ve sanat yaşamına olumlu katkılar yaptığını söyledi, kültür ve sanat yatırımlarına hız verdiklerini, bir kentin sanat kenti olabilmesi için alt yapının hazırlanması gerektiğini belirtti.

30 yılın çok önemli bir süre olduğuna değinen İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir’i farklı kılan Uluslararası İzmir Festivali’ni düzenleyen İKSEV’e Filiz Eczacıbaşı Sarper’e ve Festival ekibine teşekkür etti.

Değerli piyanist ve yazar Nihat Demirkol’un sunumuyla daha da renklenen açılış töreni, Filiz Eczacıbaşı Sarper’in Festival’e katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi sunmasıyla sona erdi. Törenin ardından sahneye gelen Joshua Bell, 1713 yapımı Stradivarius kemanı ile piyanist Sam Haywood eşliğinde uzun süre unutulmayacak bir konser verdi. Vitali’nin keman ve piyano için Sol majör Choconne’si ile başlayan müzik ziyafeti, keman litaratürünün en zor eserlerinden biri olan Beethoven’in Kreutzer Sonatı ile devam etti. Son olarak Faure’nin keman ve piyano için Op 13 La Majör bir numaralı sonatını seslendiren Bell ve Haywood, dinmeyen alkışlara Brahms’ın 1. Numaralı Macar Dansı ve Pablo De Sarasate  Gypsy Airs –Zigeunerweisen adlı eseriyle teşekkür etti. Konserin sonunda Joshua Bell, dinleyicilerin yakın ilgisine teşekkür etti ve AASSM gibi bir salonda çalmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlı'da su kesintisi...
Sonraki Haber Foça ve Karşıyaka Kent Konseyleri'nden, ortak 19 Mayıs etkinliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?