ANA SAYFA > İZMİR > 3 yeni vapur daha...

3 yeni vapur daha...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
3 yeni vapur daha...

15 yolcu ve 3 arabalı vapurla filosunu güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yolcu gemileri Vahap Özaltay ve Metin Oktay ile Kubilay arabalı gemisi için yarın (15 Ekim Cumartesi) Üçkuyular Vapur İskelesi’nde tören düzenliyor.

Toplu ulaşımda deniz taşımacılığının payının artırılması ve mevcut filonun modern, çevreci ve engelli kullanımına uygun gemilerle yenilenmesi amacıyla “Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi”ni uygulamaya koyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, filoya katılan 2 yeni yolcu gemisi ile arabalı vapurlardan sonuncusunu törenle hizmete alıyor.

15 yeni yolcu gemisinden Vahap Özaltay ve Metin Oktay ile 3 adet arabalı yolcu gemisinden sonuncusu olan “Kubilay”,  Üçkuyular Vapur İskelesi’nde yarın (15 Ekim Cumartesi) saat 12.00’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı törenle hizmete girecek. 

İsimlerini İzmirliler vermişti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfez ulaşımını güçlendirmek amacıyla 15 yeni yolcu gemisi ile 3 arabalı gemi satın aldı. İzmirliler’in oylarıyla, yapımı tamamlanan 11. gemiye Altay’ın efsane kaptanı Vahap Özaltay, 12. gemiye ise Türk futbolunun İzmir’den yetişmiş unutulmaz golcüsü Metin Oktay’ın adını verildi. Yine İzmirlilerin oyuyla Ahmet Piriştina ve Hasan Tahsin adı verilen arabalı gemilerin üçüncüsüne de, kentin bir başka simge ismi Kubilay'ın ismi verildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Kuş Cenneti’nde “Foto Safari” zamanı
Sonraki Haber Down Sendromlularda erken tanıya dikkat

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?