ANA SAYFA > İZMİR > 3 Ana caddeye yeni hız limiti

3 Ana caddeye yeni hız limiti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
3 Ana caddeye yeni hız limiti

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin kararıyla, limit artırım şartlarına uygunluk gösteren Ankara Caddesi, Altınyol ile Anadolu Caddesi'nde limit 70 kilometreden 90 kilometreye çıktı.

Geçen mart ayında, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş'ın, “Otomobiller için sınır 50 artı 20 kilometreydi. Ancak bu sınır trafiğin akışını bozuyordu. Diğer ülkelerde gerekli tedbirlerin alındığı ana yollarda hızın arttırılabileceğini gördük. Bu nedenle hız sınırı her bir araç için 50 artı 32 kilometre daha arttırılabilir hükmünü koyduk", açıklamasının ardından illerde hız limitleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. Bu kararla birlikte İzmir'de de Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün olumlu görüş bildirmesi üzerine şehir içinde yeni hız limiti düzenlemesi için çalışma başlatıldı.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi, limit arttırımı için ilk olarak kentteki, ana yolların genişlikleri, yayalar için alt ve üst geçitlerin yanı sıra yoldaki geçişler için engelleyici önlemlerin alınıp alınmadığı ile yoğunluk durumlarını belirledi. Ardından da, bu ana yollar tek tek bu kriterlere göre değerlendirilmeye alındı. Çalışmalar sonrasında, hız limitinin arttırılması için gerekli olan şartların, kentte, Bornova - Alsancak arasındaki Ankara Caddesi, Karşıyaka - Alsancak arasındaki Altınyol ve Çiğli ile Karşıyaka arasındaki Anadolu Caddesi'nde bulunduğu tespit edildi. Buna göre de, bu yollardaki hız limiti 82 kilometreye çıktı. Ancak yüzde 10 oranında da opsiyon tanındığı için limit bu yollarda 70 kilometreden, 90 kilometreye çıkmış odu. İzmir'deki diğer önemli ana yollar, Yeşildere Caddesi, Yeşillik Caddesi ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda ise, özellikle yaya güvenliği kriterlerine uygun olmadığı için hız limiti arttırılmadı. 

Yeni düzenleme sonrasında trafiğin artık daha hızlı akmasını beklediklerini dile getiren emniyet yetkilileri, özellikle 90 kilometreye çıkan yollarda artık daha sıkı denetemlerde bulunacaklarını, buralardaki denetimlerde sürücülere 91 kilometre hızla gitmeleri durumunda bile aşırı hızla gittikleri gerekçesiyle ceza yazılacağını, bu konuda törelans gösterilmeyeceğini sürücülerini bunda dikkatli davranmaları gerektiği dile getirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şimşek: Bizimle mutlu olmayan herkese kapımız açık
Sonraki Haber Akpınar: Cumhuriyet Mahallesi'ni baştan yaratacağız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?