ANA SAYFA > İZMİR > 25 yıllık park gönüllüsünün adı ölümsüzleşti

25 yıllık park gönüllüsünün adı ölümsüzleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
25 yıllık park gönüllüsünün adı ölümsüzleşti

Kentteki parkların korunması için Gönüllü Park Görevlisi projesini hayata geçiren Buca Belediyesi, 25 yıllık park gönüllüsü Sami Güler’in (76) adını ölümsüzleştirildi.

Ufuk Mahallesi 1012 sokakta 50 yıldır ikamet eden Sami Güler, 1995 yılında mahallesine yapılan parkın gönüllü olarak bakımını yaptı. Çeyrek asırlık hizmetten dolayı teşekkür plaketi veren Buca Belediyesi meclis kararıyla, parka Güler Parkı adını verdi.

Mahallenin Sami Amca’sı olarak gönüllere taht kuran Sami Güler, 25 yıl boyunca güne parktaki ağaçların bakımını yaparak başladı. Parka dikilen her ağacı çocuğu gibi büyüten Güler, ağaçlardan bordür taşların boyanmasına kadar her şeyi üstlenerek görevini yapmaya devam ediyor. 

Parka adının verilmesinden duyduğu mutluluğu, “Dünyalar benim oldu. Ben yeniden dünyaya geldim” sözleriyle dile getiren Güler, çeyrek asırlık öyküsünü şu sözlerle anlatıyor; “1970 senesinden beri buradayım. Bir milletin temiz olması, evinden belli olur. Bu bahçe de benim evimin içi gibi.  Bizim parkımız çirkin olursa, pis olursa doğru olmaz. Ben, ‘bu parkın kıymetini bilmiyorlar’ dedirtmem. 25 sene önce bu park yapıldı. Bir vatandaşlık görevi olarak bu parktaki ağaçları saydım; ‘Allah izin verirse ben bu ağaçları büyütürüm’ dedim. Her ağacı tek tek kontrol ederim. Bu park benim için çocuk yetiştirmek gibi. Onlar büyüdükçe ben mutlu oluyorum” 

Gözü gibi baktığı parkta oynayan çocuklarla da eğitici bir şekilde konuşarak doğa sevgisini aşılayan Güler, mahallelinin de gurur kaynağı oldu. Tüm Bucalılara çağrı yapan Güler, “Ağaçlar insanın en büyük nimetidir. Bizlere nefes verir. Yeter ki parklarımızın kıymetini bilelim. Yeter ki halk arasında parklara çöplük gibi davranmayalım” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atilla Güneş: Alt ligler pandemi öncesi gibi olmaz
Sonraki Haber Bornova Belediyesi’ne yeni hizmet binası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?