ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 22 yetenekli çocuğa ödül

22 yetenekli çocuğa ödül

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
22 yetenekli çocuğa ödül

Türkiye’nin yedi bölgesinin yanı sıra KKTC, Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve sosyal medyadan 32.206 adet resmin katıldığı 36. Pınar Resim Yarışması’nın ödül töreni, bu yıl Şile Doğa Tatilköyü’nde düzenlenen Sanat Haftası’nda gerçekleştirildi.

Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen gözetiminde atölye çalışmalarına katılan çocuklar, sanatla dopdolu bir hafta geçirdi. Birçoğu ilk kez İstanbul’u görme şansı yakalayan yetenekli çocuklar, Sanat Haftası’ndan gülen yüzlerle ayrıldı.           

Türkiye’nin öncü markası Pınar’ın, ilköğretim çağındaki çocukların zihinsel gelişimlerine destek olmak, resim sanatına ve güzel sanatlara ilgilerini artırmak amacıyla bu yıl 36’ncısını gerçekleştirdiği Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın ödül töreni, Şile Doğa Tatil Köyü’nde yapıldı.

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı’nın katılımıyla gerçekleşen törende, dereceye giren çocuklara ödülleri takdim edildi. Çocukların bir hafta boyunca Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen’in gözetiminde yaptıkları resimler sergilendi.

Türkiye’nin yedi bölgesi ve KKTC’nin yanı sıra Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve bu yıl ilk defa sosyal medyadan gönderilen 32.206 resim arasından, jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren 22 çocuk ilk kez İstanbul’da biraraya gelerek Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen gözetiminde iç dünyalarını, duygu ve düşüncelerini resme yansıtabilme becerilerini geliştirme imkanı buldular.

İstanbul’da bir araya gelen 5 ülkenin yetenekli çocukları Pınar Sanat Haftası programı doğrultusunda Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen ile resim atölyesi çalışmalarına katılırken Dolmabahçe Sarayı, tekne ile boğaz gezisi gibi İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini de inceleme fırsatı buldular. Çevre bilinci de aşılanan çocuklar kendi adları ile diktikleri fidanlarla 11. Sanat Haftası Hatıra Ormanı’nı oluşturdular.

Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı: “Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması ile farklı ülke ve bölgelerden çocukların resim sanatıyla kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamak çok güzel bir duygu” diye konuştu.

Pınar’ın çocukların gelişimlerine destek olmayı ilke olarak benimsediğini vurgulayan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ödül töreninde şunları söyledi: “Çocukları önemsiyoruz. Uzun yıllar önce çocuklarımıza, yaratıcılıklarını ortaya koyup geliştirecekleri bir platform sunmak üzere bir yola çıktık. Bu yolda her zaman kılavuzumuz, onların hayalleri oldu. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Almanya’dan başvurular alıyorduk. İlk kez 2015 yılında Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan da çocuklar, Pınar Resim Yarışması’na katıldı. 2016 yılından itibaren ise özel eğitim veren okullarda eğitim gören çocuklarımıza da ulaştık. Bu yıl katılımcılara sosyal medyayı da ekleyerek yarışmamızın ulaştığı kapsamı daha da genişlettik. Bize gönderilen her resim geniş bir hayal gücünün ürünüydü. Jürimiz aralarından seçim yapmakta oldukça  zorlandı. Bugün dereceye giren 22  öğrencimizi kutlarken, gelecek yıllarda bu sayının daha da artmasını diliyorum. Pınar olarak, bundan sonra da çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri ve mutlulukları için çalışmaya devam edeceğiz.”

En çok katılım Marmara Bölgesi’nden oldu

Pınar Çocuk Resim Yarışması’na, bu yıl en çok resimle katılan bölge Marmara Bölgesi oldu. Marmara Bölgesi’nden toplam 7.161 adet resim gönderilirken, onu 5.127 adet ile Ege Bölgesi izledi. Sırasıyla Akdeniz Bölgesi’nden 2.981, İç Anadolu Bölgesi’nden 4.420, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 1.880, Karadeniz Bölgesi’nden 2.706 ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden 1.200 adet gönderildi. Bu yılki yarışmaya Kıbrıs’tan 1.478 ve Almanya’dan da 46 resim iletilirken, Katar’dan 423 ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 4.429 adet resim gönderildi. Bu yıl yarışmaya ilk kez katılan sosyal medyadan 176 adet resim gelirken, özel eğitim veren okullardan ise 179 resim başvuruda bulundu.

Gelecek için hayallerini resimle ifade eden çocukların resimleri başta ressam Prof. Ergin İnan olmak üzere, Prof. Zahit Büyükişleyen, Gazeteci İhsan Yılmaz, Gazeteci Ferhan Kaya Poroy ve Gazeteci Rahşan Gülşan tarafından incelendi. Çeşme Altınyunus Otel’de bir araya gelen jüri üyeleri Türkiye çapında her coğrafi bölgeden 2 öğrenci, KKTC, Almanya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve sosyal medya’dan 1’er özel eğitim veren okullardan da 3 öğrenci olmak üzere toplam 22 asil, 22 yedek öğrenci belirledi. Özel eğitim veren okullarda okuyan öğrencilerin 3’ü Samsung Tablet kazanırken 6 öğrenci ise profesyonel resim malzemelerinden oluşan çanta ile ödüllendirildi.

KAZANAN ÖĞRENCİ LİSTESİ

GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

ASİL

1. Pervin Avat / Şanlıurfa / Ömer Nasuhi Bilmen Ortaokulu

2. Zerda Yıldız / Batman / Selçuklu Ortaokulu

EGE BÖLGESİ

ASİL

1. Özra Kumsal Öner / İzmir / Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu

2. Cemre Nur Uzunay / İzmir / Gürçeşme Leman Alptekin Ortaokulu

MARMARA BÖLGESİ

ASİL

1. Sabber Su Aydoğan / İstanbul / Hacı İlbey İlkokulu

2. Rüya Parlak / Edirne / Plevne İlkokulu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

ASİL

1. Sude Naz Ceylan / Ankara / Hasan-Şükran Saruhan Ortaokulu

2. Barış Gökgöz / Ankara / Anıttepe Ortaokulu

AKDENİZ BÖLGESİ

ASİL

1. Batu Meral / Antalya / TED  Antalya Koleji

 

2. Derin Dursun / Antalya / Antalya Bileydi İlkokulu

KARADENİZ BÖLGESİ

ASİL

1. Nazlı Hilal Temel / Trabzon          

2. Yusuf Yurt / Samsun / Kürtün Ortaokulu

 

 

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

ASİL

1. Elifnur Benli / Erzincan / Osmangazi İlkokulu

2. Berivan Emre / Muş / Merkez Kız Yatılı Bölge Ortaokulu

SOSYAL MEDYA

ASİL

1.  Zeynep Özkan

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

ASİL

1.  Özçin Ünerdi / Lefkoşa / Yakın Doğu İlkokulu

ALMANYA

ASİL

1. Ela Elif Çelik / Berlin / Otto - Wels-Grundschule

KATAR

ASİL

1. Mannar Ammar Yasser Al Abboussi / Doha / Palestinian School of Doha

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

ASİL

1.  Mohammed Rayan / Dubai / The Indian High School

TÜRKİYE’DEKİ ÖZEL EĞİTİM VE UYGULAMA OKULLARI (SAMSUNG TABLET KAZANANLAR)

ASİL

1.  Enver Cıngıl / Mersin / Muhittin Develi Ortaokulu

2.  Mir İbrahim Kaya / Diyarbakır / Dicle Fırat Koleji

3.  Buketnaz Türker / Ankara / Öğretmen Kubilay Ortaokulu

TÜRKİYE’DEKİ ÖZEL EĞİTİM VE UYGULAMA OKULLARI (RESİM MALZEMESİ KAZANANLAR)

1. Kemal Aydın / Bursa / Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi

2. Ali Deniz Kök / İzmir / Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu

3. Hatice Öztürk / Bursa / Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi

4. Dilan Ateş / Antalya /  Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi

5. Mustafa Can Doğan / Hatay / İskenderun Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Resim Sınıfı

6. Oğuzhan İnan / Bursa / Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'da hedef Semih Erden
Sonraki Haber Delican: Babanın rolü, en büyük öğretmene bedel

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?