ANA SAYFA > EKONOMİ > 21.Enerji ve Çevre Fuarı'na İzmir damga vurdu

21.Enerji ve Çevre Fuarı'na İzmir damga vurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
21.Enerji ve Çevre Fuarı'na İzmir damga vurdu

Enerji sektörünün en önemli platformu olan ICCI - Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, "Enerji Sanayi Sektöründe 21. Yıl" sloganıyla Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören fuara 35 ülkeden 400'e yakın firma katılım sağladı. Açılışını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın gerçekleştirdiği ICCI-2015'te 36 farklı oturumda 200 sunum gerçekleştirildi. Oturumlarda, elektrik dağıtım sektörü, yenilenebilir enerji yatırımları, elektrik piyasası mevzuatı, güneş enerji sistemleri, hidrolik kapasiteler, termik santraller, kömür işletmeciliği, nükleer enerji, rüzgar enerji sektörü gibi çeşitli konular ele alındı.

Fuar ve Kongre esnasında İzmir Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde VIP Network Kokteyli düzenlendi. Yoğun ilgi gören kokteyl esnasında bir konuşma yapan İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat YILMAZÇOBAN “Türkiye’nin sadece enerji kaynakları ve pazarı arasındaki doğal geçiş bölgesi değil, aynı zamanda gelişen bir ekonomi olarak da enerji üretimi artan ve tek başına bir enerji oyuncusu haline gelen stratejik bir oyuncu olduğunu” belirtti.

Ülkemizdeki yüksek potansiyel taşıyan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına 2023 hedeflerinde ve birçok ulusal strateji belgesinde bu gündeme paralel olarak yer verildiğini sözlerine ekleyen Yılmazçoban, İzmir olarak yüksek potansiyel taşıdığımız tüm yenilenebilir enerji alt sektörlerine bölge planında geniş yer verildiğini belirtti. “«Yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması ve teknolojilerin üretilmesinin sağlanması» konusunda hedeflerimiz kapsamında çok yoğun çalışmalar yürütüyoruz. 2012 yılında ilan ettiğimiz mali destek programı ile 41 projeye 27 milyon TL kaynak aktarılarak 9.040 KW toplam yenilenebilir enerji kapasitesine ulaşıldı. Ayrıca mesleki eğitim mali destek programımız ile de yenilenebilir enerji sektörünün ihtiyaç duyduğu insan gücünün yetiştirilmesine yönelik 5 proje desteklenerek İzmir’de nitelikli, özel sektörün ihtiyaçlarına uygun personel yetiştirilmesine yönelik önemli adımlar atıldı” dedi. Bu alandaki diğer bir önemli çalışmalarının da Ernst and Young danışmanlık firmasıyla birlikte hazırladıkları yatırım tanıtım stratejisi olduğunu belirten Yılmazçoban İzmir’i bu alanda lider şehir yapmak üzere 3 yıllık eylemleri belirlediklerini ifade etti. 3 gün süren fuarda Ajans standı yoğun ilgi gördü.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutlu Altuğ kararını yarın açıklayacak
Sonraki Haber İzmir Üniversitesi öğrencileri ''Sürdürülebilir Urla'' için proje geliştiriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?