ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > 2022'de Video Pazarlama Neden Bu Kadar Önemli

2022'de Video Pazarlama Neden Bu Kadar Önemli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
2022'de Video Pazarlama Neden Bu Kadar Önemli

YouTube gibi video platformlarının artmasıyla birlikte pazarlamacılar, pazarlama stratejilerinde tanıtımın görsel yönlerinin önemini fark ediyorlar.

Son yıllarda, geleneksel pazarlama biçimleri, video içeriği üretmeye kıyasla daha az etkili hale geldi. YouTube ve TikTok gibi video platformlarındaki büyük artışla birlikte, pazarlamacılar, promosyonun görsel yönlerini kullanmanın önemini fark ediyor ve birçoğunun onu pazarlama stratejilerinin merkezine itmesine yol açıyor.

Video içeriği, günümüzde pazarlamaya bakış açımızda devrim yarattı. İster sosyal medya için bir video pazarlama kampanyası üretiyor olun ister genel web sitesi içeriği, video içeriği dijital pazarlamacıları rakiplerinden ayıracak olan şeydir.

Video içeriği oluşturmaya aşina olmayanlar için, muhtemelen video pazarlamanın neden işletmeler için en iyi taktik olduğunu merak ediyorsunuzdur. Bu yazıda, 2022'de video pazarlamanın neden gerekli olduğunu tartışıyoruz.

1) İlgi Çekiyor

Başarılı bir pazarlama kampanyasında dikkat çekmek en önemli faktördür. Bir kullanıcıyla etkileşime geçmiyorsanız, büyük olasılıkla birkaç saniye içinde gönderiden veya web sitesi sayfasından uzaklaşacaktır. Kimseyi beklemeyen, zaman açısından fakir bir nesilde yaşıyoruz ve mesajınız net, özlü ve en azından biraz heyecan verici değilse, potansiyel müşteri adaylarını feda etmeye hazır olun.

İzleyicinin dikkatini birkaç saniye içinde çekmek zor olabilir, ancak video, kullanıcıyı daha uzun süre kalmaya ikna etmenin bir yoludur. Bir videonun ilk birkaç saniyesi bağlantı kurma fırsatını sağlayabilir veya kırabilir, ancak yeterince zorlayıcıysa, orijinal, yüksek kaliteli bir videonun görüntü ve metin üzerinde liderliği alacağını göreceksiniz.

2) Sosyal Medya Yol Gösteriyor

Geçtiğimiz son 18 ay, markalar tüketicilerle etkileşim biçimlerini büyük ölçüde değiştirdi. Pazarlamacıların %91'i, tüketicilerin %96'sının 2020'de tükettikleri video içeriği miktarının pandemi nedeniyle arttığına inanmasıyla el ele giden pandemi sırasında video içeriğinin artık daha önemli olduğuna inanıyor.

Videonun inanılmaz derecede ilgi çekici olmasına rağmen, tüm videolar sosyal medyada umduğunuz kadar iyi performans göstermez. Videoları kullanıcıların tercihlerine uyacak şekilde optimize etmek, onları içeriği izlemeye ve içerikle etkileşime geçmeye teşvik edecektir. Platformdan platforma değişebilir ve Facebook gibi platformların iki ila beş dakika uzunluğunda videoları tercih ettiğini, Instagram kullanıcılarının ise 30 saniyeden daha uzun süre izlemeyebileceğini fark edeceksiniz.

3) Güven Kazandırıyor

Pazarlamada yapabileceğiniz en iyi bağlantılar güven ve değere dayalıdır. Tüketicilerle sağlam bir temel oluşturduğunuzda, markanızın olumlu bir temsilini taşıyacaklar ve kitlelere haykıracaklar. Videolar oluşturmak markanıza insani bir dokunuş katacaktır.

Videolar, markanız hakkında izleyicide duygu uyandıran bir hikaye anlatacaktır. Akıllı bir kampanya yürütmek, satışları zorluyormuş gibi görünmeden ürünlerinizi veya hizmetlerinizi tanıtabilmenizi, bunun yerine tüketiciyi heyecanlandıran eğlenceli içerik sağlamanızı sağlayacaktır. Ne kadar çok gösterirseniz, o kadar çok güven kazanabilirsiniz.

4) Tüketicilere Anlam Kazandırıyor

Video pazarlamacılarının %94'ü, videonun kullanıcıların ürün veya hizmetlerini daha iyi anlamalarına yardımcı olduğunu söylüyor. Bir ürünü daha fazla açıklamak veya bir kampanya lansmanını desteklemek için video içeriği üretmek, tüketicilerin teklifinizi tam olarak anlamalarına ve dolayısıyla markanız hakkında net bir fikir edinmelerine yardımcı olacak ve ödeme yapan bir müşteriye dönüşme olasılıklarını artıracaktır.

Bir markanın tanıtımını yapmak kolay bir iş değildir. Video yapmak da kolay değildir. InVideo tanıtım videosu oluşturucu bu iki problemi de sizin adınıza çözer. Olağanüstü tanıtım videoları, cazip grafikler ve çekici müziklerle işletmenizi destekleyin. Tüm bunları dakikalar içinde yapın. Bakışları üzerinizde toplayın ve insanların markanız hakkında konuşmasını sağlayın.

5) Google Videoları Tercih Ediyor

Artık Google'ın söylediklerinin geçerli olduğunu ve Google'ın artık YouTube'a sahip olmasıyla videoların sıralamalarda yükseldiğini biliyoruz. Video reklamlar, bir tüketicinin bir web sitesinde geçirdiği ortalama süreyi artıracaktır ve oturum süresi ne kadar uzun olursa, reklam sıralamanız o kadar iyi olur.

Video pazarlamacılarının %84'ü videonun potansiyel müşteriler kazanmalarına yardımcı olduğunu söylüyor. Metni optimize edeceğiniz gibi, videolar da SEO için optimizasyon gerektirir. İlgi çekici başlıklar ve web sitesine çok sayıda bağlantı içeren ikna edici açıklamalarla, kullanıcıları markanın sadık alıcıları olmak için bir sonraki adımı atmaya teşvik edebilirsiniz.

Video Pazarlama Neden Gelişmeye Devam Ediyor?

Video, birden çok kanalda kolayca paylaşılabilen içerik üretmenin çok yönlü bir yoludur. Tüketiciler videoları izlemekten keyif alırlar çünkü videolar yalnızca eğlenceli ve ilgi çekici olmakla kalmaz, aynı zamanda sindirimi de kolaydır. Video, internet erişimi olan herkes için, izlemek veya kendi kendine üretmek için çok geniş bir şekilde erişilebilir.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mustafa Kemal Mahallesi’ne direkt, Organize Sanayi’ye ekspres hat
Sonraki Haber Karaburun’un lezzetleri 81 ilin sofrasında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?