ANA SAYFA > İZMİR > 17 ülkenin kadınlarından unutulmaz panayır

17 ülkenin kadınlarından unutulmaz panayır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
17 ülkenin kadınlarından unutulmaz panayır

Kadınların toplumsal alanda daha fazla söz sahibi olabilmeleri için çalışmalarını sürdüren Buca Belediyesi’nin AIESEC programı işbirliğiyle gerçekleştirdiği Güçlü Kadın Projesi, ülkeler panayırıyla final yaptı. 17 ülkeden katılımcının üretimlerinin sergilendiği panayırda kültür mozaiği oluştu.

Dünyanın genç liderlerini yetiştiren AIESEC (Uluslararası Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği) ile birlikte başlatılan Güçlü Kadın Projesi, 17 ülkenin kadınlarını Buca’da buluşturdu. 

Toplumsal hayatta kadının daha güçlü ve aktif bir şekilde yer alabilmesinde etkin rol oynamayı hedefleyen proje kapsamında, Pakistan, İsviçre, Mısır, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan, Amerika, İtalya, Fas, Rusya, Slovakya, Arnavutluk, Fransa, Tunus, Endonezya ve Cezayir olmak üzere 17 ülkeden 18-30 yaş arası değişim katılımcıları yer aldı. 
“Women in Power” projesi olarak bilinen değişim projesinin katılımcıları, bir aylık süre boyunca Buca Belediyesi’nin semt evleri ve değişik merkezlerine katılarak, Bucalı kadınlarla birlikte takı eğitiminden resme, dikiş kursundan kuaförlüğe, pilatesden zumbaya kadar eğitim aldı. 

Dolu dolu geçen projenin ardından Özgecan Aslan Kadın Dayanışma Merkezi’nde ülkeler panayırı gerçekleştirildi. Program kapsamında sıcak ilişkiler yakalayan kadınlar, festival tadında bir etkinlik yaşadı. Alanda kurulan stantlarda Buca’nın köylerinden gelen Türk katılımcılar ve konuk ülke katılımcıları, yöresel kıyafetlerle ülke mutfaklarını, el emeği ürünlerini sergiledi. 
Karşılıklı ikram ve tadımların gerçekleştiği panayırda, her ülkenin kendi hazırladığı şarkı listesi çalınarak yöresel danslar edildi. Etkinlik sonrası duygulu anlar yaşayan katılımcılar, uygulamadan genel olarak çok mutlu olduklarını ve faydalı geçtiğini, Türkiye ile önemli bir bağ kurduklarını ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sevgideki çatışma
Sonraki Haber Urla'yı, Anadolu Ateşi ısıtacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?