ANA SAYFA > EĞİTİM > 12 farklı ülkeden 63 dil bilimci bir araya geldi

12 farklı ülkeden 63 dil bilimci bir araya geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
12 farklı ülkeden 63 dil bilimci bir araya geldi

Ege Üniversitesi Avrupa Dilleri ve Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (ADİKAM) tarafından gerçekleştirilen “Edebiyat ve Kültür Çalışmaları Konferansı”na Edebiyat Fakültesi ev sahipliği yaptı. Etkinlikte 12 farklı ülkeden 63 araştırmacı, Avrupa’dan dünya edebiyatlarına ve kültürlerine uzanan geniş bir yelpazede bildiriler sundu.

Etkinlikle ilgili olarak konuşan Prof. Dr. Dilek Direnç,“ Edebiyat ve Kültür Çalışmaları Konferansı ile mitlerin kültürel ve coğrafi sınırları aşan birleştiriciliğine dikkat çekmeyi amaçladık.  Aynı zamanda bu konferansla üretken bir yılı, hem ülkemizden hem farklı kültürlerden ve coğrafyalardan akademisyenleri bir araya getirerek tamamlamış olduk. Konferansta 12 farklı ülkeden 63 araştırmacı,  Avrupa’dan dünya edebiyatlarına ve kültürlerine uzanan geniş bir yelpazede bildiriler sundular” dedi.

Avrupa Dilleri ve Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Direnç,  “ Merkezimiz 1997 yılında Avrupa dilleri, edebiyatları ve kültürlerini araştırmak amacıyla kurulmuştur ve farklılıklarda var olan birliğe dikkat çekmeyi amaç edinmiştir. ADİKAM, 2008’den bu yana diller, kültürler ve çeviri çalışmaları alanlarında akademik tartışma platformları oluşturuyor.Merkez, 2014 Bahar döneminde, İtalyan, Alman, Yunan ve Amerikalı akademisyenler tarafından farklı konularda verilen çeşitli konferansların yanı sıra, İzmir İtalyan Konsolosluğu’nun desteği ile çağdaş İtalyan sinemasına odaklanan bir CineForum düzenlemiştir” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sağlık turizmi, kalkınma planında
Sonraki Haber Homeros Kısa Öykü Yarışması sonuçlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?