ANA SAYFA > GÜNDEM > 12 dakikada 100 yıllık ''İlham Veren Sohbetler'' söyleşiye tam not

12 dakikada 100 yıllık ''İlham Veren Sohbetler'' söyleşiye tam not

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
12 dakikada 100 yıllık ''İlham Veren Sohbetler'' söyleşiye tam not

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel düzenlenen "İlham Veren Sohbetler" etkinliğinde Karşıyaka'nın 100 yıllık kurum hikayelerini anlatıldı.

Karşıyaka Belediyesi Kollektif Girişimcilik Organizasyonunca 12min.me Türkiye tarafından düzenlenen "12 dakikada 100 yıllık (100 yaşını dolduran) kurumlar" söyleşisinde Sakıpağa’yı Sabahattin Sakıpağa, Küçük Avcı Kurukaveci’yi Osman Avcı ve KSK’nın 111 yıllık tarihini Av. Vehbi Moğol anlattı. 
Sakıpağa’nın kuruluşundan günümüze uzanan sürecini anlatan Sabahattin Sakıpağa itibarın çok önemli olduğunu, itibarlarından asla ödün vermediklerini söyledi.
Av. Vehbi Moğol "İlham Veren Sohbetler" etkinliğinde yaptığı konuşmada Karşıyaka'nın geçmişinden ilham alarak geleceğe güçlü adımlarla ilerlemek için bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirterek KSK’nın 111 yıllık geçmişini tarihsel akışı ile anlattı.
“İzmir’e çarıkla geldi”
Yüzyılı aşkın geçmişe sahip Küçük Avcı Kurukaveci’yi’de 3. Kuşak yöneticisi olan Osman Avcı anlattı. Avcı kendisinin 3. Kuşak olduğunu çocuklarının 4. Kuşak olarak bu işe devam ettiklerini belirterek şunları söyledi. “Dedem Konya Beyşehir’den çarıkları ile İzmir’e gelmiş. Alsancak ta kahvecilik yapanın yanında çalıştı. Daha sonra Karşıyaka’da ilk dükkânı kurdu.” 
Türk Kahvesi’nin organik bir içecek olduğunu, işlendiğinde yüzde 20 fire verdiğini sözlerine ekleyen Avcı “kahve bize Brezilya’dan gelir. 1980 li yıllarda kahve ithalatında çok sıkıntılar yaşadık. Ama mesleği bırakmadık. Bizi bu seviyeye getiren Karşıyaka’ya Karşıyakalıya çok şey borçluyuz.” 
Avcı, gençlere de seslenerek işe küçük başlamalarını, her yıl kazançlarının yüzde 20 sini yedek akçe olarak ayırmalarını tavsiye etti.
Söyleşide katılımcılardan gelen sorular tek tek cevaplandırıldı. Etkinliğe katılanlar, etkinlikten çok büyük keyif aldıklarını, asırlık işletmelerin sahiplerinin tecrübelerinin kendilerine yol gösterici olacağını belirterek organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.
Haber ve fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyet sevdalısı İzmir’de ''Cumhuriyet’in 100’ü İzmir'' sergisi açıldı
Sonraki Haber Karşıyaka PTT Müdürlüğü'ne Gülşen Sarıkaya atandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?