ANA SAYFA > EKONOMİ > 10 il 10 kooperatiften 100 kadın Olivtech Fuarı'nda

10 il 10 kooperatiften 100 kadın Olivtech Fuarı'nda

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
10 il 10 kooperatiften 100 kadın Olivtech Fuarı'nda

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Şef Sahrap Soysal ve İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç'in katıldığı mutfak şovuna ev sahipliği yaptı.

Köy-Koop İzmir Birliği ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği kapsamında, 10 il 10 kooperatiften 100 kadın mutfak şovunda ürünleri tanıtma imkanı buldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle düzenlenen Olivtech Fuarı ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) desteğiyle yapılan organik sektörün Türkiye'deki tek ihtisas fuarı Ekoloji İzmir Fuarı etkinliklerle devam ediyor. Olivtech Fuarı kapsamında yapılan “İzmir Köy-Koop ile FAO Türkiye 10 il 10 kooperatif 100 üretici kadın, Sahrap Soysal'ın Anadolu Mutfağında” etkinliğine; Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Şef Sahrap Soysal ve İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç katıldı.  Mutfak şovunu, kooperatif ortağı kadınlar ve vatandaşlar da takip etti. Enginarlı pilavın yapıldığı mutfak şovu, müzikler ve danslarla eğlenceli dakikalara sahne oldu.  

Neptün Soyer: “Tarladan sofraya hikayesinin köprüsünü beraber kurabiliriz”
İyi, adil, temiz ve sağlıklı gıdanın önemine vurgu yapan Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, “İyi, adil, temiz gıdayı üretmek ve tüketici ile buluşturmak çok önemli. Kooperatifçilikte biz hep şunu söylüyoruz, sizin bu ortaklığınız çocuklarınıza kalacak miras. Biz gastronomi konusunda şef değiliz,okulunu da okumadık ama sofraya gelen yemeğin tarladan başladığını biliyoruz. Şeflerin verdiği reçete, onların ellerinin lezzetinin yanında Anadolu'daki 'Kurda, kuşa, aşa...' denilen hikaye var. En iyi şekilde iyi, adil, sağlıklı gıdayı oluşturan üreticilerin, sizlerle buluşması 'tarladan sofraya' hikayesinin köprüsünü beraber kurabiliriz” dedi. 

Soysal: “Kooperatiflerde kadın ortaklar ve üreticilerle tanışmam 5 yıl öncesine gidiyor”
Şef Sahrap Soysal, “Kooperatiflerde kadın ortaklar ve üreticilerle tanışmam 5 yıl öncesine gidiyor. Ürünlerini gönderdiler, anlatır mısınız dediler. O gün bugündür kadınların, kadın üreticilerin tutkunuyum ve sevdalısıyım. Kadın varsa hayat vardır. Kadın hayatı her gün yeniden kuran dünyadaki tek insan evladı. Kadın olmasa hayat olmaz. Sizler hayatın çiçeği böceği, rengi, umudu her şeyi sizsiniz. İyi ki geldiniz. Hepinizi çok seviyorum. Herkes kooperatiflerdeki kadın ortakları ve kadın üreticileri desteklemeli. 22 sene oldu yemek serüvenim. İlk Anadolu'ya giden benim. Renkler Anadolu'da dedim. Karış karış dolaşıyorum. Anadolu'yu hep dolaşıyorum ama İzmir'e gelince yüzüm gülüyor, İzmir'i çok seviyorum” dedi. 

İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç, “Sizlere yemek yapmaktan, toprak anadan elde edilen enginarı size sunmaktan çok mutluyum” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyet Semt Evleri’nde yaz kursları başlıyor
Sonraki Haber Usta sanatçılar tiyatro konuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?