ANA SAYFA > İZMİR > 1 yılda 7 ton ile İzmir’de ilk sırada

1 yılda 7 ton ile İzmir’de ilk sırada

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
1 yılda 7 ton ile İzmir’de ilk sırada

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAB) ile ilçe belediyeleri tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Atık Pil Toplama kampanyasının sonuçları açıklandı. 7 ton atık pil toplayan Bornova Belediyesi İzmir’deki yerel yönetimler arasında ilk sırada yer aldı.

1998 yılından bu yana her yıl çevre haftasında düzenlenen Atık Pillerin Toplanması kampanyası sonuçlandı. Bugüne kadar toplam 407,4 tona ulaşılan kampanya kapsamında 15 Haziran 2019 – 15 Haziran 2020 tarihleri arasında 7 ton atık pil toplayan Bornova Belediyesi kendi kategorisinde birinci oldu.

Her zaman iddialı
Bornova Belediyesi’nin atık pil toplama konusunda her zaman iddialı olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Biz her anlamda kurumsal bir belediye olmayı hedefliyor, doğru işlerin devamlılığını sağlıyoruz. Bu alanda artarak devam eden başarı da bunun bir göstergesidir. Duyarlılık göstererek kampanyaya destek vatandaşlarımıza ve bu başarıyı üzerine koyarak arttıran çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TAB’dan teşekkür
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl tören yapılmazken birincilik ödülünü Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’a Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAB) yetkilisi Görkem Lider Duray verdi. İduğ’u ziyaret eden Duray, pandemi nedeniyle atık pil toplama oranlarında bu yıl düşme yaşandığını ifade ederek bu konudaki kararlılığını sürdüren Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.  

Çevre kirliliğine karşı
Kampanyada toplanan atık piller, geri dönüşüm tesislerinde türlerine göre ayrılıp kırma işlemine girdikten sonra, içinde bulunan metal-çelik parçalar ayıklanarak, demir-çelik sektörüne gönderiliyor. Geri dönüşüme uygun olmayan pil türleri de düzenli katı atık sahalarında kontrollü biçimde depolanarak TAP tarafından bertaraf ediliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Turgay Büyükkarcı'dan minik Ayda'ya ziyaret
Sonraki Haber Başkan Soyer depremle mücadelede öncelikli 4 adımı açıkladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?