ANA SAYFA > GÜNDEM > Yunan Konsolosu Tugay'ı ziyaret etti

Yunan Konsolosu Tugay'ı ziyaret etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yunan Konsolosu Tugay'ı ziyaret etti

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın bugün önemli bir konuğu vardı...

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı makamında ziyaret ederek, ikili iş birlikteliği konusunda fikir alış verişinde bulundu. 
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia'nın ziyaretinden son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "Temel amacımız olan Yunanistan'daki belediyeler ile kültürel ve sanatsal alanda ilişkileri geliştirmek için hep birlikte daha çok çalışacağız" dedi.
Selanik şehrinde, Karşıyaka’nın da eski adı olan ‘Kordelio’ isminde bir bölge bulunduğunu ve burada Karşıyaka’dan göç eden Rumların yaşadığını anlatan Papoulia, bu bölge belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi’nin ‘kardeş kent’ olması konusunda girişimde bulunacağını belirterek, “Selanik Atatürk’ün de doğduğu yer olması nedeniyle çok önemli bir kent. İçerisinde yer alan yaklaşık 50 bin nüfuslu Kordelio da ilçeniz ile aynı ismi taşıyor. Bu iki kentin mutlaka buluşması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde konsolosluk olarak gerekli yerlere yazı yazarak bunu gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu. 2016’dan bu yana görevde olduğunu hatırlatan Başkonsolos, iki ülkenin dostluk ilişkilerinin yanı sıra, turizm ve kültür alanlarındaki iş birliklerini geliştirmek için çalıştığını da dile getirdi.
Argyro Papoulia’ya samimi sözleri nedeniyle teşekkür eden Başkan Cemil Tugay da  Kordelio ile yapılacak kardeş kent girişimini desteklediklerini vurguladı. “Üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diyen Tugay, şöyle devam etti: “Belediye Başkanı olarak Yunanistan şehirleri ile yakın olmak istiyorum. Aslında herkesin bildiği gibi iki kültür ve halklar birbirine çok yakın. Yunanistan’daki belediyelerle elimizden geldiği kadar çok organizasyon yapmak istiyoruz. Önümüzdeki aylarda Sakız, Samos, Midilli ve Bozcaada ile birlikte “İki Yaka Bir Mutfak” adında bir gastronomi festivali yapacağız. Ama temel amacımız kültürel ve sanatsal alanda ilişkileri geliştirmek. Yılda bir kez geleneksel olarak bunu yapmak istiyoruz.” 
Tugay ile Arqyro birbirlerine karşılıklı hediye takdim etti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Faytonlardan alınan atlar İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda
Sonraki Haber Türk Kızılayı Karşıyaka Şubesi'nden okullara destek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?