ANA SAYFA > GÜNDEM > Yatalak hastanın Mavişehir'deki arsasını sahte evrakla satıyorlardı...

Yatalak hastanın Mavişehir'deki arsasını sahte evrakla satıyorlardı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yatalak hastanın Mavişehir'deki arsasını sahte evrakla satıyorlardı...

Karşıyaka’da yatalak hasta yaşlı kadına ait arsayı, hazırladıkları sahte evrakla zimmete geçirmeye çalışan, tapu müdürlüğü ve belediye çalışanı 2 memurun da aralarında yer aldığı 8 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Emniyete müracaat eden ve kimsesiz teyzesinin mahkeme kararıyla kanuni mirasçısı olduğunu beyan eden S.Ş. (50), kendisini telefonla arayan tanımadığı kişinin 89 yaşındaki yatalak hasta teyzesi S.E'ye ait bir arsanın sahte evrakla satılacağını söylediğini iddia etti. Şikayeti üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Tapu müdürlüğünde belirtilen saatte bulunan polis ekipleri, satış işlemleri sürdüğü sırada D.S. (27) isimli kadın ile sahte evrakların hazırlanması için gerekli bilgileri sızdırdıkları öne sürülen tapu dairesi memuru M.S. (51) ve belediye çalışanı V.Ç'yi (33) gözaltına aldı. Ekiplerin yaptığı incelemede, sahte vekaletnameyle satışı yapılmak istenen arsanın bilgilerini içeren sahte tapu ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, D.S. ile hareket ettikleri belirlenen G.G. (35), E.K. (36), B.Ö. (29), M.K. (41) ve M.A.G'yi (28) de yakaladı.

Zanlılardan M.S. ve V.Ç. emniyetteki ifadeleri sonrası savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 6'sı ise "resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının aracı kılınması suretiyle dolandırıcılık" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tapu devri son anda önlenen arsanın, Karşıyaka Mavişehir’de bulunduğu ve 1 milyon 400 bin lira değerinde olduğu belirtildi.
Suçüstü yakalanarak tutuklanan D.S. ile E.K'nın emlakçılık ve evrak takipçiliği yaptığı, başkalarına ait gayrimenkul bilgilerine ulaşıp sahte evrakla gerçekleşen satışlardan haksız kazanç elde etmeyi hedefledikleri ancak ilk işlerinde yakalandıkları kaydedildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Giresun deplasmanında
Sonraki Haber Bostanlı'da bisikletciler yol için eylem yaptı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?