ANA SAYFA > GÜNDEM > Müftü Gürler: Kadına şiddet vicdansızlığın zirve noktasıdır

Müftü Gürler: Kadına şiddet vicdansızlığın zirve noktasıdır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Müftü Gürler: Kadına şiddet vicdansızlığın zirve noktasıdır

Karşıyaka Müftülüğü, kadına şiddet konulu bir etkinlik programı düzenledi.

Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından Kemalpaşa Cami i imamı Selim Seyar’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti okuması ile başladı. Programa Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Müge Hanay Ünveren, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, İş Adamı Osman Avcı, muhtarlar, STK başkan ve temsilcileri, Kur’an kursu kursiyerleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an kursu öğrencilerinden emekli öğretmen Ergül Yalın’ın sunduğu program da Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler bir konuşma yaptı.

Müftü Gürler, Kadına şiddetin vicdansızlığın zirve noktası olduğunu belirterek şunları söyledi. “Şiddet kime, neye karşı ve hangi şekilde yapılırsa yapılsın dinimizin, asla kabul etmediği bir davranış biçimidir. Kadına şiddet vicdansızlığın zirve noktasıdır. Şiddetin meşru bir gerekçesi olamaz. Her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması en büyük zulümdür. İnsanlıkla bağdaşmayan bir günahtır. Her insanın canı, onuru ve hakları dokunulmazdır. Kadın ile erkek arasındaki biyolojik farklılığın ötekileştirmeye gerekçe kılınması ve hak ihlallerine yol açması, dinin, aklın ve vicdanın asla tasvip etmediği bir durumdur. Dinimiz haksız yere insan öldürmeyi bütün insanlığı öldürmekle eşdeğer tutmuştur. Bu manada ne ailede ne de toplumda en ufak şiddete rıza göstermemiştir.”

“Nezaket ve zarafeti öğütlemiştir”
İslam dininin nezaket ve zarafeti öğütlediğini sözlerine ekleyen Gürler sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgiyi, saygıyı, adaleti emretmiş, haksızlığı ve her türlü kötülüğü yasaklamıştır. Nezaket ve zarafeti öğütlemiştir. Peygamberimiz , "Müslüman elinden ve dilinden diğer insanların zarar görmediği kimsedir "buyurmuştur. Müslüman da kimseye zarar vermeyecek, bilerek karıncayı dahi incitmeyecek bir hayat tarzını benimseyip yaşamaya çalışmalıdır. Şiddet olarak nitelendirilecek her türlü tavır ve davranıştan sakınmalıdır. Her türlü şiddet ve terörün, aile içi şiddetin, kadın cinayetlerinin son bulduğu, sevgi, saygı, barış ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya dilerken 5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını veren Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü rahmet ve şükranla anıyorum.”

Karşıyaka Müftülüğünce Kur’an kursu öğrencileri arasında yapılan Kadına şiddet konulu kompozisyon yarışmasında ilk üç dereceye girenler kompozisyonlarını okudu.  Yarışmada dereceye girenlere Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Müftüsü İsa Gürler, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, İş Adamı Osman Avcı, muhtarlar, STK başkan ve temsilcileri tarafından verildi.

Ödülü çocuğu ile aldı
Kompozisyon yarışmasında dereceye giren bir Kur’an kursu öğrencisinin ödülü verilirken çocuğun annesinden önce ödülü almaya çalışma hareketi salondakiler tarafından büyük alkış aldı.

Mini konser
Etkinlik TUNA-DER yönetmeni Çiğdem Sabuncuoğlu ve saz ekibinin verdiği mini bir konser ile sona erdi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 315 cana hayat verecek...
Sonraki Haber Minik izcilerden engelliler için farkındalık etkinliği

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?