ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'nın ''Taziye Evi ve Kütüphane'' binası tamamlandı

Karşıyaka'nın ''Taziye Evi ve Kütüphane'' binası tamamlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'nın ''Taziye Evi ve Kütüphane'' binası tamamlandı

Karşıyaka Belediyesi, kentin yeni sosyal dayanışma ve kültürel paylaşım merkezi olacak “Taziye Evi ve Kütüphane” binasını tamamladı. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilen bina, son düzenlemelerin ardından törenle hizmete açılacak. Projeyi yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Kısa süre içinde bu çağdaş tesisi kentimize armağan edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından Zübeyde Hanım Mahallesi’nde hayata geçirilen “Taziye Evi ve Kütüphane” projesinde son aşamaya gelindi. Tam donanımlı taziye evi ve 20 bin esere sahip kütüphane ile aşevinden oluşacak iki katlı binanın inşaat çalışmaları tamamlandı. Bürokratları ile birlikte binada incelemelerde bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, kısa süre içinde son düzenlemeleri de yaparak tesisin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

DAYANIŞMA VE KÜLTÜR MERKEZİ
Başkan Yıldız Ünsal “Karşıyakamıza, hem toplumsal dayanışma hem de kültürel paylaşım adına çok değerli bir yatırım kazandırıyoruz. Zübeyde Hanım Mahallemiz ve tüm ilçemiz için önemli bir ihtiyaca yanıt verecek olan tesisimiz, ücretsiz şekilde halkımıza hizmet sunacak. İnşaat çalışmalarımızı büyük bir titizlikle tamamladık. Son düzenlemeleri de aynı özenle yapacak ve en kısa süre içinde bu çağdaş tesisi halkımızın kullanımına açacağız. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

TAZİYE GELENEĞİ YAŞATILACAK
Engelli kullanımına da uygun şekilde tasarlanan yapının zemin katında, yaklaşık 785 metrekare alana sahip bir taziye evi olacak. Bu bölümde ayrıca, öğün başına 300 kişiye yemek çıkartabilecek kapasitede tam donanımlı bir mutfak, yemek salonu, çalışma ofisleri, tuvaletler ile 51 metrekarelik bir iç avlu bulunacak. Yakınlarını kaybeden vatandaşların taziye ziyaretlerini kabul edebileceği bir mekan olarak tasarlanan bölüm, aynı zamanda bir aşevi olarak da hizmet verecek.
 
20 BİN ESERLE MODERN KÜTÜPHANE
Binanın birinci katında ise 250 kişi kapasiteli, 20 bini aşkın edebi esere erişim imkanı sunacak bir kütüphane olacak. Çocuk bölümü, bilgisayar kullanım alanı, halk kütüphanesi, toplantı-grup çalışma salonu ve film-seminer salonu ile çağdaş bir kültürel yaşam alanı yaratılacak. Engelli asansörü, engelli tuvaletleri ve görme engelliler için kılavuz taşlarının da oluşturulduğu tesis, ‘engelsiz hizmet’ anlayışıyla ziyaretçilerini ağırlayacak. Bina, 900 metrekarelik bir bahçeye de sahip olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın gençleri Beşiktaş deplasmanında galip
Sonraki Haber İzmir'de otellere yönelik denetimler sıklaştırıldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?