ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyakalı kadınlar: Erkek Adalet değil, Gerçek Adalet istiyoruz...

Karşıyakalı kadınlar: Erkek Adalet değil, Gerçek Adalet istiyoruz...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyakalı kadınlar: Erkek Adalet değil, Gerçek Adalet istiyoruz...

Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadınların adalet arayışına destek vermek amacıyla eylem yaptı. Boşandığı kocası tarafından öldürülen Serpil Erfındık cinayeti ile 14 yaşındaki E.A.’ya yönelik tecavüz davalarını izleyen Karşıyakalı kadınlar, “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” mesajı verdi.

Mağdur kadınların adalet arayışına destek vermek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ilk durağı Bergama Adliyesi oldu. Karşıyakalı kadınlar, Mart 2012’de Dikili’de tecavüze uğrayan 14 yaşındaki E.A.’nın davasına destek olmak amacıyla, sendika ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile birlikte eylem yaptı. Kadınlar, iki tecavüz sanığının tutuksuz yargılanmasını ve davanın iki yılı aşkın süredir sonuçlandırılmamasını pankartlar açarak ve sloganlar atarak protesto etti. Duruşma sonunda davanın tekrar ertelenmesi de tepkilere yol açtı.
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, 15 Aralık 2013’te eski kocası Vedat Atik tarafından bıçaklanarak öldürülen, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Serpil Erfındık davası için de Bayraklı Adliyesi’nde toplandı. Vedat Atik’in en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen kadınlar tepkilerini de dile getirdi. Bu duruşma da delillerin toplanması için 20 Ekim tarihine ertelendi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Della Miles, Karşıyakalılar'la buluştu...
Sonraki Haber Karşıyaka, Elazığ deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?