ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka'daki müzelere 1 milyon ziyaretçi

Karşıyaka'daki müzelere 1 milyon ziyaretçi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'daki müzelere 1 milyon ziyaretçi

Karşıyaka’da sanat ve bilime ayna tutan, tarihi değerleri günümüze taşıyan müze ve anı evleri, son bir yılda 200 bin ziyaretçi sayısına ulaştı.

Tesisler, açıldıkları günden bu yana ise toplamda 1 milyon kişi tarafından gezildi. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı 6 müze arasında en çok ilgiyi ise 'Latife Hanım Köşkü Anı Evi' gördü.

BİR YILDA 200 BİN ZİYARETÇİ

Karşıyaka’da hem sosyal ve kültürel yaşamın hem de turizmin vazgeçilmezi olan müze ve anı evleri, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu. Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı olan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Bostanlı Açıkhava Arkeoloji Müzesi, Bilim Müzesi, Deprem Müzesi, Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi ve Haberleşme Müzesi; son bir yılda 200 bir ziyaretçi sayısına ulaştı. Müzeler, açıldıkları tarihten bu yana ise toplamda  1 milyondan fazla kişi tarafından gezildi. Müzeler, ilkokul öğrencilerinden tarih meraklılarına, kruvaziyerlerle İzmir’e gelen yabancı konuklardan yerli turistlere kadar her yaş ve kesimden ziyaretçiyi ağırladı.

REKOR KÖŞK’TE

Karşıyaka’daki müzeler arasındaki ziyaretçi rekoru ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ömrünün son günlerini geçirdiği ve vefat ettiği ‘Latife Hanım Köşkü Anı Evi’nin oldu. 2008 yılında aslına uygun olarak restore edilip ziyarete açılan köşk, bugüne dek 600 bin ziyaretçiyi ağırladı. ‘Karşıyaka Belediyesi Bilim Müzesi’ de hem çocuk hem de yetişkinlerden büyük ilgi gördü. Ege'nin ilk bilim müzesi olan tesis; 60 adet öğrenme istasyonu, 15 interaktif kiosk ve 100'e yakın deney düzeneğiyle bilim meraklıları için çekim merkezi oldu. Bilim Müzesi’nin toplam ziyaretçi sayısı da 100 bine yaklaştı.

MARKA KENT

Karşıyaka’yı kültür ve turizmde marka kent haline getirmek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Müze ve anı evlerimiz, geçmişimizi daha iyi tanımamız, geleceği öngörebilmemiz noktasında hepimiz için çok önemli. Kültür ve turizm alanlarında ‘marka kent’ hedefimiz doğrultusunda, önümüzdeki süreçte Karşıyakamıza yeni müzeler kazandırmak için çalışacağız. Vatandaşlarımız, mevcut tesisleri ücretsiz olarak gezebilir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Binali Yıldırım'ın kardeşine silahlı saldırı...
Sonraki Haber Karşıyaka Kent Konseyi’nde bayrak değişimi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?